Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2011 13:09 - ИСТОРИЧЕСКИ АКТ
Автор: rustam Категория: История   
Прочетен: 1973 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 23.12.2011 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Решението на френският парламент да обяви за престъпление отричането на арменския геноцид в Турция не е просто един акт на кодификация. Това  не е и символичен поклон поклон пред страданията на християните и арменците в Турската империя.

Не е само предвидлив предизборен и популистки ход, както се опитва да внуши пропагандата на фундаменталиста Ердоган.

С този акт, Френската република затръшна вратата на ЕС пред азиатската държава. Доста добре разчетен ход, който разчитайки на пословичното честолюбие и високомерие на турците, на практика, им върза ръцета да настояват по-нататък за Европа.

На мен ми прилича на онзи епизод от "300", където Леонид "безумно" изрита персийския пратеник в бездната и  така не остави никакви ходове пред предателите, настояващи за позорно прекланяне пред сатрапа Ксеркс.

Браво на Франция! За пореден път франсетата доказаха защо  винаги са били водеща нация  по пътя  на цивилизованите народи в търсене на Свобода и Справедливост!

Сега се сещам и за това, че през 1876г. една от причините да се спрат звеските клането в България е ултиматумът на фреското правителство и пращането на флотата им пред пристанището на Солун. Защото именно великият френски писател сенаторът В.Юго е автор на фразата " Убийствота на един човек е трагедия. Убийството на хиляди е статистика. Господа, в момента в сърцето на Европа се унищожава една нация!"


Тагове:   Да живее Франция,


Гласувай:
15



1. lidislidis - Поздрави за поста!
24.12.2011 01:32
Имам само две забележки, като допълнение на исторически факти. Не Франция, а Финландия е водеща нация по пътя на осъществяване Свобода и демокрация на цивилизованите народи.
Не знам дали в България се знае? С постингът си ми припомни епизоди развили се по времето след Руско турската освободителна за България война, който период прилича много на сегашния в България. Тогава, участник във войната фински генерал Enroth , след освобождението на България е избран и влиза в съставеното българско правителство тогава, като сам се отказва самоволно, дори от заплатата си , за да работи за благото на България, но УВИ, за кратко време...само месеци след работата си с българските управници финският генерал подава отставка с думите,, Не желая да работя с такива мушенници, които не работят за благото на народа си, а за собствените си джобове." Разбира се уважили молбата му и го освободили да си ходи по живо по здраво да не им пречи.
Постингът ме подсеща и за това , че само Финландия твърдо застана и се опълчи срещу шенгенството на сегашните българи. Причините ги знаем какви са, колкото и Цветанов да ги изопачава. Гледах интервюто пряко по финската тв . и съм на ясно с това членство и причините да се забавя...Та, "Господ дава, ама в кошара не вкарва" е казал народа и е бил прав! Ами ще загива нашата нация, щом не е мръднала в съзнанието си от периода на Руско турската война. Ами на против мутрее се и чака ЕС да я спасява!? Какво да спасява ЕС , като всичко е един изкуствено създаден балон за изгода на 20% управляващи милионери от труда и живота на 8млн. българи ? Тези неща не са тайна, нито за вас в България, нито за света.
Турция рано , или късно ще влезе в ЕС , тъй като има покритие на 60% от показателите за членство, каквито нямат въпреки, че са членове българите на ЕС.
Поздрави , Рустаме и спокойни светли празници!
Поздрави и за никът! Готин е!
цитирай
2. kostadinovd - ПОЗДРАВИ !
31.01.2012 20:07
Точно написано !
цитирай
3. urilozev - Пздрав
31.01.2012 20:21
и от мен, rustam=
цитирай
4. rustam - Поздрав и за вас
01.02.2012 23:40
Лидис, Динко, Юри!
цитирай
5. samvoin - Не знам дали нема да скочат първо ...
18.02.2012 23:13
Не знам дали нема да скочат първо "богоизбраните" срещу това.
Че как така страданията на някой християнски и православен народ, ще са по - големи от тези на въображаемите техни "6 000 000 обгазени", само за неколко години и то, в некви митични газови камери, които е требвало неспирно да са поглъщали на ден по десетки хиляди "богоизбрани", които са "заличавани" до шушка?
Пък и то само некви си "2 000 000 арменци", пред грандиозните "6 000 000 богоизбрани"?!
Какво е това безобразие, да се приравняват?
Какво е това "безобразие" на Испания, да разрешава резивизии на тези въпроси?
Да не говорим, че над българите не е имало нито един геноцид и "холокост", още по - малко през 20 век, а в БЮРМ няма и не е имало нито един българин!
"Сакън", да не помислите нещо друго!
Това е другото "чедо" на англо - американците - Турция и да не сте посмели да кажете нещо срещу нея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3809101
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив