Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 22:52 - ПРИЗНАНИЕ
Автор: rustam Категория: История   
Прочетен: 5391 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 08.05.2013 23:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Преди време, през зимата, попаднах на един документален филм за ВСВ. Мисля, че беше продукция на някоя от големите телевизии, но така и не запомних коя. Там ме впечатлиха думите от  едно интервю с американски ветеран, воювал в Европа и станал свидетел на всички ужасии от това време. Ветеранът беше престарял,някъде около 90 годишен. Споделяйки конкретни спомени, в края на интервюто той каза няколко думи, за които искрено се учудих, че на са изрязани от филма. Парафразирайки общия им смисъл, те звучаха така: "Какво би бил нашият свят, ако в него нямаше германци? Със сигурност нямаше да има беемвета и мерцедеси, но все пак това би бил един много по-красив и добър свят!"


    Утре е денят, в  който се празнува капитулациата на Германия във ВСВ и ми се иска да отбележа датата 9 май с един по-различен поглед. Ето с тези изказвания на американските съюзници за ролята на Русия и нейната армия в тази велика победа:


   
"Размахът и грандиозността на усилията на руснаците в тази война ги прави най-великото военно достижение в световната история"
     ген. Дъглас МакКартър

    "Историята не познава по-велики примери на храброст от тези, които ни демонстрираха войниците на Съветска Русия"
     Хенри Стимсън - военен министър на САЩ

    "Мъжеството и бойният дух на руските войници предизвиква най-голямото възхищение на американската армия"
      ген.Джордж Маршал - началник на Съвета на началник щабовете  на американската армия

      "Ние и нашите съюзници се намираме в най-голям дълг пред армията и народа на Съветския съюз"
      
Франк Нокс - министър на Военноморските сили на САЩ
     
     


Тагове:   победа,


Гласувай:
10



1. tit - Бе, винаги го отнасят обикновените хора.:(
08.05.2013 23:10
Не мисля, че немците са направили нещо различно от онова, което Съюзниците вече са експериментирали, но в по-малък мащаб.
А тия хамерикански признания не са ли отколешни?
Днешните май...:(
цитирай
2. rustam - Е,
08.05.2013 23:25
отколешни са - но именно затова са достоверни - защото са направени от свидетели на събитията и са възможно най-далече от политиката.

цитирай
3. chetohche - "Изплашена от Сталин и опи...
09.05.2013 00:11
"Изплашена от Сталин и опитвайки се да го спре, международната еврейска финансерия, начело с Ротшилд, е принудена да роди Хитлер и нацистката партия. Раковски потвърждава, че еврейските банкери са подкрепяли нацистите, въпреки че Хитлер не е знаел за това. Така например Варбург се среща с Хитлер под фалшиво име и фюрерът не разбира с кого говори. „Нашата цел беше да започнем война, Хитлер беше война.

Нацистите получиха милиони долари, изпратени им от Уолстрийт в Ню"

Кръстю Раковси? убит - на масонската дата 11 септември .. Май враговете на масоните ги убиват тогава.. НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ЛОШИТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ЗА ПАРИ И ТО ЗА МОМЕНТА. ИЛИ ДА СЕ СПАСЯТ! Ако еврейте са искали да завладеят светът, то те са били прецакани от тяхната мафия. А онези протоколи са писани от евреи от земите на концлагерите. Няма начин злото да прави добро и това е божествен закон. ДОБРОТО Е ПРОСТО ЛИПСА НА ЛОШО.
цитирай
4. rustam - Нацистите?
09.05.2013 00:45
По-правилно е да се каже Германия и германците, защото още в края на 1933 тези понятия са почти едно и също.
Истинският финансит на Хитлер и партията му беше едрият германски капитал.
Така е, милиони долари са дошли и от САЩ, както и невероятни количаства суровини от СССР, че чак последните композииции са минали общата граница в полунощ на 22 юни. Само че, не те са релавантни в случая.

Доброто е липса на зло, така е. Както и Адът е липса на Бог.
цитирай
5. apostapostoloff - Най- лошото е това, че
09.05.2013 05:42
ние, като изпечени негодници и мръсници, заставаме (както винаги) на погрешната страна.
цитирай
6. marknatan - Най-голямото признание от амер...
09.05.2013 07:05
Най-голямото признание от американска страна е направено от президента Ф.Д. Рузвелт, който за съжаление по-късно яе почине и няма да има възможност да развие добри отношения със СССР. На оплакването нан измислената бутафорна медийна звезда нямаща никакава заслуга да се нреди до двамата големи беззъбия педал Уинстон, защо той президента на САЩ разрешава на дяда Сталин всичко, той казва, който убива мечката има право на трофея.
Грешката на Сталин е, че спира победоносната съветска армия и вместо да стигне до Атлантика, я праща да вади горещите картофи за янките в ЯПОНИЯ„ Която не капитулир след двете америкнски атомни бомби а след разбиването и от Сталин и опасността руснаците да стъпят на острова.
За съжаление точно това забравя хамериканската пропаганда и се портретират, като победителите над Япония без не само и те но и европската и бг лайнометщина да отдават заслуженото на СССР за победата над Япония.
цитирай
7. ok3223 - Верни са истините
09.05.2013 10:39
прашасали от времето.
Казани от хора, които са познавали времето и войната, в която са участвали активно.
Това е Русия и руския народ, и се знае и помни от всички.
Друг такъв народ няма.
цитирай
8. rustam - apostapostoloff
09.05.2013 11:43
за съжаление не ми остава нищо друго, освен да се съглася с тебе.
цитирай
9. rustam - marknatan
09.05.2013 11:47
не съм сигурен, че приоритетите на Русия в този исторически момент не са налагали именно поход на Изток. Напредването към Атлантика е доста главоболна работа и ангажименти. Освен това, стратегически погледнато - осигуряването на Курилите може би е доста добра преценка за бъдещето развитие на света.
цитирай
10. rustam - ok3223
09.05.2013 11:49
това са истини, които не са повлияни и на йота от някакви симпатии или лицемерие.
цитирай
11. germantiger - ...
09.05.2013 22:35
В пъти повече са признанията на американски офицерски състав (вкл. Патън няколко) и редови войници за силата на германския войник, разбира се, тези цитати ти не си чел, нито би поместил.

Америкаснкия ветеран би могло да бъде съден за дискриминация и дори "расизъм" с казаното за света без германци. Разбира се, той няма и не е бил съден, защото няма проблем да се изхрачиш върху нещо германско.

А пропо американския ветеран е невеж човек.

Германия е Хендел, Бах, Беетовен, Вагнер
Германия е още Кант, Хегел, Шеллинг, Нитцше
Германия е още Гьоте, Шиллер и романтизма възникнал там и "стигнал" дори до Япония
Германия е десетки нобелови лауреати, Германия е въобще рентгена, телевизора, автомобила и дори компютъра на Цузе години преди и превъзхождащ като параметри този на Бери-Атанасов, Германия е Рьонтген, особено Реформацията с Лутер и разбира се половин Санкт Петерсбург строен от гермаянци и италианци.

Германия също е:

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3825131
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив