Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 20:00 - ГЕНОЦИД ПО АЛБАНСКИ
Автор: rustam Категория: История   
Прочетен: 1307 Коментари: 1 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В  началото на седмицата Специалната комисия на ЕС по разследване престъпленията на албанците в Косово приключи работата си. Нейният ръководител прокурорът Клинт Уилямсън даде повод за слаб лъч надежда за това, че все още честните хора и справедливостта в ЕС не са празни понятия.

Докладът на Уилямсън до Съда в Хага е категоричен, че от 1999 година в Косово от АОК и нейният ръководител, понастоящем премиер на Косово, Хашим Тачи е провеждан целенасочен геноцид спрямо сърби и цигани. Хората са убивани, измъчвани и затваряни в лагери на основа своята етническа и верска принадлежност. Най-извратеното и гнусното измерение на този геноцид е фактът, че с части от тела на убити сърби е осъществявана и търговия с органи.


Не  знам дали Тачи ще стигне до съдебната зала като обвинянем, най-вероятно господарите му от Вашингтон ще се погрижат да го "обезпечат". Все пак един слаб лъч на морално възмездие за кървавите престъпления на албанците остава в съзнанието на добрите хора и на християнския свят.

На фона на разследванията на Комисията Уилямсън още по-позорен и долен изглежда фактът, че измежду  първите, които признаха престъпния и кървав режим в Косово бяха българското правителство и парламент.


Тагове:   геноцид косово,


Гласувай:
14



1. minevv - da
04.08.2014 12:15
dano
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3830323
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив