Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2015 19:19 - СРАМНО
Автор: rustam Категория: История   
Прочетен: 13322 Коментари: 34 Гласове:
10

Последна промяна: 20.07.2015 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
В бойните действия на Армията на САЩ по време на ВСВ в Европа участват почти 50 000 чернокожи американци. Нито един от тях обаче не е допуснат да мине на тържествения парад на победата в Париж под Триумфалната арка.

Както се казва, сори нигърс, имате правото да умирате и да се жертвате, но нямате право да марширувате като победители. Последните години Холивуд напуска десетки филми за американското участие във ВСВ и дори  филми за участието на чернокожите във ВСВ. Парадът в Париж обаче липсва в тях като епизод от сюжета.

image


Тагове:   позор,


Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - По-срамно е да си неграмотен исторически и да НЕ ПОЗНАВАШ историята на Втората световна война !!!
20.07.2015 20:09
Причината негърски части от американската армия да не бъдат допуснати до участие в преки бойни действия в Европа по време на Втората световна война е повече от прозаична.
След като англо-американските части дебаркират в Италия след капитулацията на Мусолини през лятото на 1943 г., американското командване прави рискован експеримент и изпраща 117-ти негърски полк( в американската армия има забрана за смесени расово части и действа принципа на сегрегацията между бели и черни) на фронтовата линия. Още при ПЪРВИЯ огневи контакт с батальон от авио-полевата елитна дивизия "Херман Гьоринг", негърският полк ПАНИЧЕСКИ БЯГА от бойното поле и поставя в много критично положение съседните британски и американски части.
След този случай, командващия обединените съюзнически сили в Европа, ген. Айзенхауер издава СПЕЦИАЛНА ЗАПОВЕД с която забранява на негърски подразделения да участват в бойни операции под КАКВАТО И ДА Е ФОРМА !!!
Много преди това на Тихоокеанския фронт ген. Маккартър е издал КАТЕГОРИЧНА ЗАБРАНА негърски сегрегирани части е изобщо да се ползват за каквото и да е в армията под негово командване, поради липсата на каквито и да е бойни качества и подготовка !!!
цитирай
2. rustam - appen13!!!
20.07.2015 20:31
Дай първо да въведем яснота:

Кой хвърли "без подготовка" чернокожите момчета в касапницата на ВСВ? Може би те доброволно? Или това стори командването на Айзенхауер? може би той и неговия щаб не знаеха, че тези момчета са "неподготвени"? Ако е така наистина - то тогава те са най-нагли и безочливи касапи.

А как ще обясниш 14 000 хиляди загинали чернокожи по полетата на Европа по време ВСВ? Сигурно ще ми кажеш, че са загинали в тила по време на бомбардировки. Аз ще ти кажа, че си нагъл лъжец и расист.
цитирай
3. appen13 - Дай първо да въведем яснота: ...
20.07.2015 21:09
[quote=rustam]Дай първо да въведем яснота:

Кой хвърли "без подготовка" чернокожите момчета в касапницата на ВСВ? ....

Извинявай, но на такава ИСТОРИЧЕСКА ФАНТАСТИКА няма смисъл да отговарям.
Не 14 хиляди, а едва ли и 1 400 негри са загинали на европейския фронт по време на Втората световна война !!!
Просто те НИКОГА не са участвали в бойни действия. Освен, ако под "бойни действия" се разбират посещенията в публични домове, изнасилванията на бели жени и заболяванията от венерически болести !!!
Стига американска военна фантастика, !!!
цитирай
4. audan - Много интересна тема, момчета!
20.07.2015 21:18
Лошото е, че историята се е подправяла от "когото трябва" "колкото пъти трябва" и иди разбери след толкова години, правителства и доктрини 14 000 или 1 4000 негри са загинали (било от куршум или сифилис).

Ще стане още интересно, ако тук се намесят ХК и подобни. :)
цитирай
5. rustam - appen13
20.07.2015 21:34
извинявай, обаче би ли ми обяснил по-подробно смисъла на военнния аспект на термина "сегрегация"? Доколкото знам това понятие е познато единствено в германската армия.
цитирай
6. ramone - момчета,
20.07.2015 22:23
защо спорите насляпо във века на Уикипедията? :)
Ми отворете, там всичко си пише. Понеже ми стана интересно, та я свърших тая работа вместо вас - ето ви съвсем брифли какво пише там (хвърлих поглед по диагонал само).
Негри наистина са били мобилизирани (около 100 000 души), но са били в поддържащите части. Не са били изобщо обучавани да боравят с оръжие. Всъщност, използвани са по същия начин, както циганите в нашта армия(имам предвид БНА - кеча).
Първия награден с медал чернокож войник е некъв пич, който е бил прикрепен към зенитна част в Пърл Харбър и е открил огън с оръдието по японските самолети (очевидно след като белите са били избити), макар и да не е бил обучаван затова. Има някакви индикации, че черни полкове са участвали в бойно действия в Италия (пак според Уикито), обаче ми е малко мъгляво как точно, защото не съм наясно със структурата на ЮС арми. Както и да е.
Официално, първият, който въоръжава черни войници и ги включва в бойни действия е Айзенхауер през декември 44-та (принуден поради недостига на войници, не за друго).
Знае се точната цифра на загиналите в бойни действия - 708 войника.
И последно, за сегрегацията в армията - тя очевидно, наистина е съществувала, но не е било само в американската армия, по един или друг начин същото е било и във френската и в английската. Т.е. за онова време се е приемала за нещо напълно естествено.
Ин дженерали - до Втората световна, съвсем очевидно, войните са си били работа на белите, поради което, не е нелогично под Триумфалната арка да са минавали само бели войници (не намерих инфо обаче дали наистина само бели са марширували - отде ти е инфото Рустаме?).

цитирай
7. rustam - ramone
20.07.2015 22:39
Обикновено, когато някой ми цитира като "аргумент" Уикипедия, спирам дотам. Понеже те уважавам, ще ти обясня две малки причини затова. фактът, че дори и сега да реша да напиша статия под надслов, например "Буля Гинка", ще излезе в Уикито и ще стои няколко дена, докато я сиктирдосат. Второ, че съм чел откровени глупости и лъжи във въпросната Уикипедия. например статията за Вълчан войвода.
Но, нейсе.

Съвсем кратък агрумент ше ти дам, понеже знам че знаеш английски. Напиши в Гугъла "съюзнически парад в Париж 1944" - видео. Парадът е филмиран подробно в хрониките. Ако видиш един чернокож, ще ти пратя 1 бутилка бърбън в Кипър.
цитирай
8. rustam - Рамоне, ми да ти кажа, не съм чувал
20.07.2015 22:44
"И последно, за сегрегацията в армията - тя очевидно, наистина е съществувала, но не е било само в американската армия, по един или друг начин същото е било и във френската и в английската. Т.е. за онова време се е приемала за нещо напълно естествено."



за сегрегация в РККА. Там има и маршали от етничестите малцинства.
цитирай
9. ramone - упс,
20.07.2015 23:15
РККА по-добре не я давай за пример.
Расова сегрегация там (официално) може и да не е имало, обаче е имало "черни" полкове. Факт! Знаеш, предполагам, как и за какво са били използвани.
Колкото до инфото в уикито, просто не търсих повече - това инфо, все ще е взето от някакъв малко или много официален източник. На мен ми се вижда добросъвестно поднесено, немам основания да се съмнявам.



цитирай
10. rustam - ramone
20.07.2015 23:23
Там е работата, че обикновено за "черните полкове" в РККА обичат да говорят точно тези, които искат да забравим, че при тях до 1961 официално е съществувало разделение на расов признак. Кое е по-подло, прецени ти сам!
цитирай
11. ramone - Е,
20.07.2015 23:55
това вече е софистика.
И, впрочем не е вярно.
Западните историци, изследващи ВСВ, до перестройката дори и не подозират за съществуването на черни полкове в РККА. Не за друго, а щото са имали ограничен достъп до руските източници (ако изобщо са имали някакъв).
Точно по тая причина, ако си чел История на ВСВ от Лидъл Харт, вероятно ти е направило впечатление, че за източния фронт има само две-три глави отделени. Предполагам, че е преразказал накратко написаното от съветските историци. Да не седи шуто, съвсем без ич.

цитирай
12. kenchev - Съмнява ме
20.07.2015 23:56
това да е единственият път, в който расизма окастря състава на някоя група хора, свеждайки я до хомогенната смес на "висшата" раса
цитирай
13. planinitenabulgaria - Вие обладавате страхотен интелект и аз все по-често Ви прониквам в блога.
21.07.2015 03:24
Понеже съм доста по-голям и по-опитен в живота ще Ви дам един акъл безплатно на базата на това, че съм много музикален:
Тоналността на писмото Ви наподобява неразположен във трети ден!
С туй нещо трябва да се преборите, ако искате да се хармоничен като акъл и като поствач в Блот. бг. Като начало е добре да препрочетете всичко, написано от Вас до сега, защото има и още един проблем. Ако си го не откриете сам, тактично ще Ви спомена някога и за него.
цитирай
14. apostapostoloff - Не сте изяснили нещо още по- важно:
21.07.2015 05:53
пърдели ли са негрите на бойните линии?! Я се скрийте бе, малоумници!
цитирай
15. kolorado - Уфф.
21.07.2015 10:47
По-важното е друго в случая. Че за победата над Хитлер заслуга имат всички съюзнически войски , а не само Червената армия, и за това 9 май е ден на Европа и на света, а не на Русия, както смятат русофилите.

В коментарите има доста фактология, а в постинга няма. Липсата на чернокожи в някакъв филм за парада не значи, че негри не е имало. Къде е написано в сериозен научен труд, че не е имало негри на парада?
цитирай
16. appen13 - По-важното е друго в случая. Че за ...
21.07.2015 11:07
kolorado написа:
По-важното е друго в случая. Че за победата над Хитлер заслуга имат всички съюзнически войски , а не само Червената армия, и за това 9 май е ден на Европа и на света, а не на Русия, както смятат русофилите.

В коментарите има доста фактология, а в постинга няма. Липсата на чернокожи в някакъв филм за парада не значи, че негри не е имало. Къде е написано в сериозен научен труд, че не е имало негри на парада?


Намираш в някой торент документалния филм-репортаж, заснет от американски, френски и британски оператори, за парада на съюзническите сили в Париж през 26 август 1944 г. и сам се убеждаваш каква НПО-тъпотия си надраскал !!!
А 9 май е ДЕНЯТ В КОЙТО се развява СЪВЕТСКОТО ЗНАМЕ НА ПОБЕДАТА над Райхстага и нацисткия германски Трети райх обявява капитулация...
Какъв "ден на Европа", по-скоро опит на полит-манипулаторите от Берлин и Брюксел да скрият мръсната истина за същността на днешния АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИ германски ЕСсср, който се създава и съществува като откровен АНТИ-РУСКИ, нео-колониален и нео-нацистки гео-политически проект...
https://www.youtube/watch?v=0hqYBdazK7o
http://www-parabellum/album/displayimage?album=74&pid=1101#top_display_media
цитирай
17. getmans1 - Идиоте, ...
21.07.2015 14:54
... да си виждал у нас в „онова“ време, цигани и турци по парадите въпреки, че въпроса „Вие защо си биете негрите?“ беше актуален?
Сега САЩ се управлява от негър, който реално смъкна световното напрежение което пък любимият ти Путин нагнетява и приписва от болната на здравата.

На тази плоскост ще те изтърпим, но спри да плетеш интриги с нормалните хора в блога, ако си толкова принципен нямаше да си префасонираш блога за Юлка само заради това че сега тя ти духа в оркестъра.

Позата 69 действително изкривява възприятията!

цитирай
18. survakar007 - rustam, глапава русофилско псе
21.07.2015 17:53
ти ги остави американските негри, твоите любими руски бладове не допуснаха БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ на парада, въпреки че БЪЛГАРСКАТА армия обяви война на Хитлер, освободи Сърбия и Гърция от немска окупация, премина през Унгария и достигна Австрия.

Тези военни подвизи на българите руските ти государи ги засипаха с болшевики лайна, а като нахлуха в България през 1944 г., България беше в ефективна война с Германия преди руските орди на нахлуят тук за да крадат и избиват българската интелигенция.

Тъпа русофилска кучка! Ти едва ли си българин мръснико, мязаш на руски бляд или бивче ченге от ДС.
цитирай
19. rustam - Признавам си, софистика е :)
21.07.2015 18:11
ramone написа:
това вече е софистика.
И, впрочем не е вярно.
Западните историци, изследващи ВСВ, до перестройката дори и не подозират за съществуването на черни полкове в РККА.


цитирай
20. rustam - survakar007
21.07.2015 18:14
Харесва ми като разподскачам швестери като теб!
цитирай
21. rustam - Гейтман!
21.07.2015 18:19
getmans1 написа:
... да си виждал у нас в „онова“ време, цигани и турци по парадите въпреки, че въпроса „Вие защо си биете негрите?“ беше актуален?
Сега САЩ се управлява от негър, който реално смъкна световното напрежение което пък любимият ти Путин нагнетява и приписва от болната на здравата.

На тази плоскост ще те изтърпим, но спри да плетеш интриги с нормалните хора в блога, ако си толкова принципен нямаше да си префасонираш блога за Юлка само заради това че сега тя ти духа в оркестъра.

Позата 69 действително изкривява възприятията!



Негрите никога не са спрели да ги бият и убиват в САЩ. Последните месеци бяха показателни за това, че именно те стават най-често жертви на полицейски произвол и престъпления.


цитирай
22. getmans1 - Сам знаеш, защо. Защото ако не са циганите ще видите власт на пуШкин ден ...
21.07.2015 18:40
rustam написа:
getmans1 написа:
... да си виждал у нас в „онова“ време, цигани и турци по парадите въпреки, че въпроса „Вие защо си биете негрите?“ беше актуален?
Сега САЩ се управлява от негър, който реално смъкна световното напрежение което пък любимият ти Путин нагнетява и приписва от болната на здравата.

На тази плоскост ще те изтърпим, но спри да плетеш интриги с нормалните хора в блога, ако си толкова принципен нямаше да си префасонираш блога за Юлка само заради това че сега тя ти духа в оркестъра.

Позата 69 действително изкривява възприятията!



Негрите никога не са спрели да ги бият и убиват в САЩ. Последните месеци бяха показателни за това, че именно те стават най-често жертви на полицейски произвол и престъпления.




... Въоръжихте с наглост а сега ДПС ще се възползват от това и пак други ще трябва да ви чистят лайната.

По-добре се хващай с Юлката да си интриганствате и гледай да е „на дребно“, щото иначе е грозно колкото и да е грамотно.
цитирай
23. theeconomist - Гледам грамотният геЙтман се обръща към съблогърите си с
21.07.2015 19:09
"идиоте"! Това е мерило за цивилизованост и диалогичност.
Сещам се за няколко словосъчетания достойни за този блогър.
Примерно: не си прав, и майка ти не е права, и дъщеря ти тоже....:-)))
цитирай
24. survakar007 - не само че си русофилска кучка, но си и тъпа русофилска кучка
21.07.2015 19:16
rustam написа:
Аз работех като агент в КДС и се клех във вярност към СССР, а сега съм бияч в ТИМ.


Отговори на въпроса бре бияч, защо Кремъл не разрешава на Българската армия да участва на парада в Париж през 1945 г. след като е освободила Гърция, Сърбия и Унгария?

"Политикономиста в джипа, суджука на руснак напипа..." вие двете русофилски псета от едно звено на ТИМ си сте?

survakar007
цитирай
25. theeconomist - Моооого имаш още да сурвакаш
21.07.2015 19:26
survakar007 написа:
rustam написа:
Аз работех като агент в КДС и се клех във вярност към СССР, а сега съм бияч в ТИМ.


Отговори на въпроса бре бияч, защо Кремъл не разрешава на Българската армия да участва на парада в Париж през 1945 г. след като е освободила Гърция, Сърбия и Унгария?

"Политикономиста в джипа, суджука на руснак напипа..." вие двете русофилски псета от едно звено на ТИМ си сте?

survakar007


за да стигнеш на 1000 мили зад Икономиста, просяче...:-))))

цитирай
26. rustam - Панчо,
21.07.2015 19:32
theeconomist написа:
"идиоте"! Това е мерило за цивилизованост и диалогичност.
Сещам се за няколко словосъчетания достойни за този блогър.
Примерно: не си прав, и майка ти не е права, и дъщеря ти тоже....:-)))

да ти кажа, не е лошо двете интелектуални дегенератчета- гейтмана и сурвакарчето да повисят тук в целия си "блясък"
цитирай
27. rustam - Абе кретен,
21.07.2015 19:33
survakar007 написа:
rustam написа:
Аз работех като агент в КДС и се клех във вярност към СССР, а сега съм бияч в ТИМ.


Отговори на въпроса бре бияч, защо Кремъл не разрешава на Българската армия да участва на парада в Париж през 1945 г. след като е освободила Гърция, Сърбия и Унгария?

"Политикономиста в джипа, суджука на руснак напипа..." вие двете русофилски псета от едно звено на ТИМ си сте?

survakar007


Какъв парад в Париж през 1945??? и какво общо има с него СССР?
цитирай
28. getmans1 - Идиот, е меко казано ...
21.07.2015 19:55
theeconomist написа:
"идиоте"! Това е мерило за цивилизованост и диалогичност.
Сещам се за няколко словосъчетания достойни за този блогър.
Примерно: не си прав, и майка ти не е права, и дъщеря ти тоже....:-)))


... А ти, Щирлиц ходи и си замитай следите, аз излизам да си пия бирата ... на теферич и с правилните хора.
цитирай
29. antikom - Общото на парада в Париж и този в масква:
21.07.2015 20:00
Нима на парада в масква, на парада на осъзнатата от Чичо Джо загуба на глобалната си война за завладяване на света от комунал онанизмата, имаше представители на т.нар. "черни" дивизии и армии съставени от лагерници от Гулаг?

Това е паралелата между двоицата паради.

Надявам се си доволен от обясннието дадено като въпрос.

цитирай
30. getmans1 - Явно 69 ти е харесало ...
21.07.2015 20:04
rustam написа:
theeconomist написа:
"идиоте"! Това е мерило за цивилизованост и диалогичност.
Сещам се за няколко словосъчетания достойни за този блогър.
Примерно: не си прав, и майка ти не е права, и дъщеря ти тоже....:-)))

да ти кажа, не е лошо двете интелектуални дегенератчета- гейтмана и сурвакарчето да повисят тук в целия си "блясък"


... бъди сигурен, че кефите публиката.
цитирай
31. survakar007 - поправка - Берлин 1945 г.
21.07.2015 20:22
На този парад, въпреки хилядие жертви дадени от българската армия във войната срещу Хитлер тя не е допусната да участва као победител от войната. Причината - Русия започва масови грабежи и разрушава родната икономика като избива десетки хиляди по-заможни и по-грамотни българи.

Днес Путин бута пари на Политикономиста и rustamushka да му облизват насрания задник za пред българската публика и малоумници като Черньо, freeoldman и сръбското мекере Венци, мерзавци!

Оставиги ги ти негрите на Америка кремълски песнопоецо, ами отговори защо Русия ограби и осакати България след 1944 г., като до ден днешен използува национални предатели като собствениците/модовете на този чингиджийски коптор "блог.бг" да пръскате руска пропаганда?
цитирай
32. theeconomist - Ми няма на вас да ви бутат пари, бе некадърници....
22.07.2015 06:55
Хората дават пари срещу акъл, креативност, работа и резултати. А вие седите на насраните си гъзове и плачете що сте бедни, унижени и оскърбени!
Ми щото сте прости и файда от вас - йок!

Прав е този път геЙтмена - да, ние сме на ключови позиции и ще продължим да ви яздим, така както сме ви яздили и както ще ви яздят децата ни!

Пийте си Арианата и се оригвайте на мъка...:-))))
цитирай
33. survakar007 - rustam, не съм чел твои предични постове
22.07.2015 20:49
и съм съгласен с това което си написал тук, само дето исках да посоча, че какво правят американците в армията си е тяхна работа. Ти спомена за военен парад на победата а аз посочих как Русия елиминира българската армия въпреки десетките хиляди жертви дадени за освобождение на Европа през 2СВ. Може и да не сме съгласни по разни въпроси, но ти поне имаш топки и не ми режеш коментарите както прави този кастрак политикономиста в неговия блог.

Ша мъ извинямаш ама ще ти ползувам блога да отговоря на този плазмодий който има нахалството да напише следното:
==================
32. theeconomist - Ми няма на вас да ви бутат пари, бе некадърници....
06:55
Хората дават пари срещу акъл, креативност, работа и резултати. А вие седите на насраните си гъзове и плачете що сте бедни, унижени и оскърбени!
Ми щото сте прости и файда от вас - йок!

Прав е този път геЙтмена - да, ние сме на ключови позиции и ще продължим да ви яздим, така както сме ви яздили и както ще ви яздят децата ни!

Пийте си Арианата и се оригвайте на мъка...:-))))
===========

Слушай мърльо, като ти чета нахалните изличния искам да ти кажа, че нито getmans1 нито аз сме просяци. Да се срамиш от сарите ми кокали, но аз дори и пенсия не получавам от България, а децата ми отдавна са граждани на света и са го кръстосали няколко пъти, няма да ги оставя на такива гамени като теб да ги "яздят".

Ти политикономисте яздиш червеноглавото конче на мръсен руски бляд, а и това изглежда ти харесва. Ти си типично комунист-агентурно номенклатурче, а твоите родители вероятно са облизвали задника на СССР както ти сега обизваш задника на Путкин.

Имаш наглостта да се определиш ездач на българите, но не си мръснико. Българският народ е имал и преди душмани и е успял да им бие шута, а и вашият ред ще дойде, както сториха в Чехословакия, както правят днес и в Румъния - кастрация на комунист-агентурните кланове. Без това да се направи бъгарите ще стържат дъното на мизерията, както правят вече 70 години под некадърното управление на такива катио дедите ти, а днес грабени от накадърни олигофрени като теб.

Не ми разправяй тези хомурески за кадърноста ти и, че поради тоа ти 'били дали'. На вас номенклатурните копелета ви раздадоха торби с крадено от българите и държавата пари, заграбихте и имотите, а след 1990 г. принудихте над 2 милиона българи да напуснат русофилския ви коптор. Преди това ги държахте зад телеби ограждение и хората ви работеха без пари. Вие сте червени лайнари и отдавна е дошло времето да си получите заслуженото за 70 години демагогия, убийства, грабежи и затриване на морала български. А и аз затова се мотая от време на време наоколо, за да ви ускоря кая на разпада на комунист-феодалната ви кочина.

Дай Боже да ви сритаме русофилските дупета по скоро защото за вас Блгария представлява само бездънна хазна в която най-нагло бъркате с лепкавите си пръстчета. Ще ви ги резнем заедно с ташаците политикономисте, няма да е далеч момента, а децата ви ще се научат да поработват както останалата част от българския народ, стига грабежи.

Чичо Сам размаха яко робовладелския си камшик и ето, единствената ви опора СССР се срина безславно, сега дойде реда на матушката ви Россия, а след туй и вас ще изпратим в забвение, долно комунист-агентурно лайно!

survakar007
цитирай
34. theeconomist - Дърт пес дето лае, не м'ое да апе....
23.07.2015 19:36
Още повече неграмотен като мангал......:-))..." предиЧни","кастрак", "извинямаш", "ползУвам","изличния","катито","хОмурески","тоа", "телеби","кая"........

Външен вид на съчинението - лош! Правопис : слаб / 2 /.......

Гризкай мента, глог и валериан и не се напъвай, като гладен на сране, да не получиш някой апоплексичен удар.....:-)))

Знаеш ли колко такива кавали, като теб са минали през ръчичките ми и са ме гледали, като бедно боливийско дете, което чака да го осиновят и са бърсали сълзи и сополи....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3808553
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив