Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2019 22:35 - СТАТИСТИКА
Автор: rustam Категория: История   
Прочетен: 4564 Коментари: 33 Гласове:
7

Последна промяна: 22.06.2019 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Свикнали сме да казваме, че на 22.06.41 година Германия напада СССР. Десетилетия наред, продиктувано от, кой знае какви, съображения, се добавя "нацистка". Една от дебелите лъжи, свързани с ВСВ се крие във въпросното клише.

  Всъщност, не Германия, а Обединена Европа напада на СССР. Заедно с Военните сили на Германия, на съветските фронтове воюват цялата армия на Финландия, армии на Италия, Унгария, Румъния, Словакия, Испания. Цели дивизии французи, холандци, белгийци, скандинавци, хървати, прибалтийци. Зад тила на Германия е промишленият потенциал на цяла Европа, робският труд на милиони концлагеристи. За пример:от есента на 1941 година, всички полски мъже  от 16-60 годишна възраст са задължени да работят с воеенновременна повинност( да работят робски на немския Райх). Колкото и да не ни се иска, но България некосвено, а директно е включена във войната на Източния фронт, подчинявайки изцяло износа на селскостопански стоки за нуждите на Германия, изпълнявайки полицейски функции с армията си на територията на завладените от Германия държави.

    Друга една от големите лъжи и митове, оформени около мита за "война между Германия и СССР",  е митът за чудовищните жертви на РККА, с цената на които, видите ли, била постигната победата на Русия. Едва ли не за всеки немец, не щадейки човешкия живот, болшевишките маршали хвърляли в месомелачката по 5-6 съветски войници. Кои са основните елементи в тази манипулация?

    Първо: глашатаите на въпросния мит, някак си "забравят" да смятат убитите войници от европейските държави на Източния фронт. При посещението си в Русия, Виктор Орбан посети и унгарско военно гробище. Официалните статистики сочат, че в СССР за загинали 810 000 унгарци, 450 000 румънци, 120 000 фини, 150 000 италианци и т.н. Съществувало е неписано правило, че "унгарци не се вземат в плен". Те си знаят защо. Най-силно е било тяхното участие в блокадата на Ленинград.Към края на 1945 г. в СССР са държани 1.1 милиона пленници от европейски държави, освен Германия.

    Второ: основният дял на "огромните" съветски жертви се дължи на откровеното изтребление на съветските пленници, упражнявано от германците. Те са унищожавани масово чрез различни методи на унищожение: глад, газови камери, разстрели. В сравнение: през 1953 и 54 години СССР благородно връща милиони немци от плен. Живи и здрави.

     Трето: "играта" с цифрите. Статистика. Сега, разбира се, американците едва ли ще си спомнят, но в края на 1941 година американското военно разузнаване твърди, че на Източния фронт Германия е загубила 1.3 милиона войници. Гьобелс твърди, че това са ...170 000 хиляди. Но ето и фактите:

      На 22.06.41 военните сили на Германия(сухопътни, флот и Луфтвафе) са призовали освен редовните набори 1920 и 1921, годните за строева служба от наборите от 1894 до 1906 година. По сведения на самия фелдмаршал Кайтел, един набор в Германия, есреднено, представлява в тези години около 550 000 мъже. това се потвърждава от официалната статистика, че към 22.06 военнослужещите на Германия са 7.4 милиона. тоест 14 набора. Тук, разбира се, са включени и всяккакви полицаи, есесовци и прочие.

       Интересното започва в ноември 1941 година, когато спешно е организирана мобилизацията на набори 1922 и 1923 година. Тоест на Германия спешно и притрябват 1.1 войници, макар че официално в СССР са загубили 170 000. Да не направи човек елементарна логическа връзка с Източния фронт, е просто глупост.
        Нещата загрубяват след поражението при Сталинград. Германия обявява "тотална мобилизация" паралелно с "тоталната война". Мобилизирани са всички годни мъже от 60 години надолу, това са още 12 набора, или приблизително 5 милиона....а през октомври 1944 е обявена и "свръхтотална мобилизация" на "мъжете" от 16 до 65 години! 
  
       Затова, нека кажем истината: Германия търпи ужасни загуби още в първата година на войната със СССР. Милиони. Тези загуби нарастват с всяка година. Митът за за това как жертвите, дадени от СССР са несъизмерими със загубите на Германия, е просто обикновена лъжа.




Тагове:   статистика,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pompadurizrod - Според руското министерство на ...
22.06.2019 22:52
Според руското министерство на отбраната загиналите руски военни във войната са около 9 милиона, с 4,,5 милиона повече от жертвите. На Германия.
цитирай
2. rustam - Фейк
22.06.2019 23:14
pompadurizrod написа:
Според руското министерство на отбраната загиналите руски военни във войната са около 9 милиона, с 4,,5 милиона повече от жертвите. На Германия.

цитирай
3. pompadurizrod - Аз съм фейк, ама това са фактите, ...
23.06.2019 00:37
Аз съм фейк, ама това са фактите, точната цифра на загиналите руски военни е 8 886 400, да не пращам линкове, всеки сам може да се убеди като напише в гугъл
Жертви на СССР през ВСВ.
Фейк ама я виж за колко минути колко прочита имаш и как дойдоха.
цитирай
4. krassko - А колко българи са воювали на изт...
23.06.2019 06:45
А колко българи са воювали на източния фронт и колко от тях са загинали...

За тях няма статистика. Стотици от българските студенти в Германия са били изпращани на източния фронт, но кой знае защо никой не говори за това.
цитирай
5. apostapostoloff - Пак почнахте да разтягате локуми за ланския сняг...
23.06.2019 07:19
Но не споменавате това: Втората световна война е ужасяваща най- вече с факта, че загиват много повече цивилни, отколкото военни.

Само при една бомбардировка на Хамбург изгарят живи 70 000 жени, деца и старци.

При бомбардировката на Дрезден, който е открит град, за една нощ загиват 40 000 цивилни.

Ако войната беще спечелена от Германия, в Нюрнберг щяха да съдят американски и английски пилоти.

цитирай
6. ramone - голем смех. отде ги четеш тия глупости?
23.06.2019 08:47
През 53-та и 54-та СССР благородно върнал милиони немци. Живи и здрави.
Верно ли?
Милиони? па и живи и здрави...
Черешката на тортата обаче е "... по данни на американското военно разузнаваме през 41-ва..."
Към 41-ва, САЩ изобщо нямат разузнаване... :))))
Чак по-късно правят някакъв отдел, който се занимава с нещо подобно (нещо подобно!, не точно) на разузнаване, оглавен от Алън Дълес и който служи като основа на създаване на ЦРУ.
цитирай
7. pompadurdebil - Със сигурност го е чел от некой руски ...
23.06.2019 09:07
Със сигурност го е чел от некой руски сайт.
Путиноидите като него и малоумното Тинче не признават други източници на информация.
За тях русия е Сввръхценност, те я боготворят.
Боже, защо не си дарил путиноидите поне с частичка разум, а си бил така жесток?
цитирай
8. radostinalassa - 6. ramone
23.06.2019 09:10
А Англия дали има разузнаване през 1941 година? Това е по - важно.
цитирай
9. radostinalassa - 7. pompadurdebil
23.06.2019 09:14
Синоними на малоумен / дебил / :
глупав, слабоумен, не е с ума си, липсва му, има да дава, хлопа му дъската, тъпоумен, диване, бунак, недоразвит, тъп, гламав, безумен, глуповат, глупавичък, незлобив, лековерен
кретен, идиот, дурак, дръвник
обезумял, луд
цитирай
10. ramone - ...
23.06.2019 10:31
radostinalassa написа:
А Англия дали има разузнаване през 1941 година? Това е по - важно.

Да. Но това какво общо има?
цитирай
11. missana - Поздравявам Рустам за написаното!
23.06.2019 10:44
Ще ми се, обаче, да споделя нещо за топлите връзки Германия-СССР, преди войната /оформени чрез знаменития пакт Рибентроп-Молотов/. В началото на 90-те години на миналия век, в Националната библиотека, попаднах на спомените на маршал Тухачевски - пресно разсекретени. В тях маршалът на СССР твърдеше, че СССР е предоставил на нацистка Германия правото да строи на негова територия военни заводи. Заводи за танкове и авиация. В частност в СССР са произведени, бомбардировачите Щука, изстребителите Месершмит и още много други. Причината е била, че поради Версайския мирен договор Германия не е имала правото да строи военни заводи на своя територия. И ето ти насреща братския СССР - дал картбланш на собствената му територия Германия да произвежда техниката, с която след това ще унищожава собствената му армия и ще бомбардира собствената му територия и народ. Пак в началото на 90-те години гледах в кино Одеон документалния филм "Триумф", поръчан от самия Адолф Хитлер и заснет от неговата лична кинооператорка Лени Рифенщал. От този филм става видно, че още през 1929г. нацистката партия разполага с огромно количество бойна техника и снаряжения. В условията на небивала хиперинфлация тя прави систематично суперсборища и на тях храни обеднелите германски маси от хора. Зададох си въпроса - кой е плащал за цялото това безумно скъпо удоволствие? Едва ли това са били Круп и Тисен. Капиталистите никога не пилеят пари за подобни сборища. И тогава ме осени внезепно прозрението. За това е плащала болшевишка Русия. Плащал е самият Сталин. Именно той не е жалил средства, за да докара Хитлер на власт. Именно той е акуширал за раждането на Чудовището, наречено Третия райх. Правил си е тънки сметки с помощта на това Чудовище да завладее и подели света. Но сметките му са се оказали криви. Тайната, че точно Сталин е докарал нацистката партия на власт е една от най-големите и ревниво пазени исторически тайни, но крайно време е хората да я узнаят.
цитирай
12. rustam - доста самонадеяно изказване
23.06.2019 10:50
ramone написа:
През 53-та и 54-та СССР благородно върнал милиони немци. Живи и здрави.
Верно ли?
Милиони? па и живи и здрави...
Черешката на тортата обаче е "... по данни на американското военно разузнаваме през 41-ва..."
Към 41-ва, САЩ изобщо нямат разузнаване... :))))
Чак по-късно правят някакъв отдел, който се занимава с нещо подобно (нещо подобно!, не точно) на разузнаване, оглавен от Алън Дълес и който служи като основа на създаване на ЦРУ.


от твоя страна. Военно разузнаване в САЩ има още времето на Гражданската война. Ти ми дрънкаш за ЦРУ и Дълес. Глупостите дрънкаш ти, смесвайки понятия. Исторически погледнато няма армия в света без разузнаване
цитирай
13. radostinalassa - 11. missana
23.06.2019 11:16
Едва ли е плащал Сталин. Защото когато руската армия завзема Берлин, / а янките са били на 100 км от него / Сталин е заявил, че няма да завладее Европа, защото няма да може да я изхрани. А западняците оставят индийците на два пъти да си измрат от глад. Това е просто разлика в моралните ценности, нали ?
цитирай
14. radostinalassa - 10. ramone
23.06.2019 11:17
Просто США е дъщерно образование на Англия. В момента също голяма част от глобалистите живеят там.
цитирай
15. ramone - През 53-та и 54-та СССР благородно ...
23.06.2019 11:20
rustam написа:
ramone написа:
През 53-та и 54-та СССР благородно върнал милиони немци. Живи и здрави.
Верно ли?
Милиони? па и живи и здрави...
Черешката на тортата обаче е "... по данни на американското военно разузнаваме през 41-ва..."
Към 41-ва, САЩ изобщо нямат разузнаване... :))))
Чак по-късно правят някакъв отдел, който се занимава с нещо подобно (нещо подобно!, не точно) на разузнаване, оглавен от Алън Дълес и който служи като основа на създаване на ЦРУ.


от твоя страна. Военно разузнаване в САЩ има още времето на Гражданската война. Ти ми дрънкаш за ЦРУ и Дълес. Глупостите дрънкаш ти, смесвайки понятия. Исторически погледнато няма армия в света без разузнаване

Бе то по твойта логика има даже и преди Гражданската война - ако броиме и последния мохикан Чингачук (по Фенимор Купър) за разузнавач :)))
"Разузнаване" (интелиджънт сървис) в щатите (в смисъла на институция) се създава чак след края на войната.
Това, че ти смяташ иначе, не променя нещата...

цитирай
16. ramone - Просто США е дъщерно образование на ...
23.06.2019 11:24
radostinalassa написа:
Просто США е дъщерно образование на Англия. В момента също голяма част от глобалистите живеят там.

Английското-американското, имало-немало... се в гъз, викаш...
цитирай
17. missana - Преди руснаците да завладеят Берлин
23.06.2019 11:35
radostinalassa написа:
11. missana Едва ли е плащал Сталин. Защото когато руската армия завзема Берлин, / а янките са били на 100 км от него / Сталин е заявил, че няма да завладее Европа, защото няма да може да я изхрани. А западняците оставят индийците на два пъти да си измрат от глад. Това е просто разлика в моралните ценности, нали ?


светът е бил отдавна разделен между Рузвелт, Чърчил и Сталин. Това се е случило още в Техеран, Потсдам и Ялта. В силата на тези договорености, Сталин не е можел да завземе Европа. В противен случай го е чакала съдбата на Хитлер, но в още по-тежък вариант. Над Москва и Ленинград САЩ щяха да хвърлят атомни бомби, както и да изгорят с фосфорни бомби най-големите съветски градове, така както постъпиха с Хамбург и Дрезден. Сталин е бил достатъчно умен да проумее това. Той е получил предостатъчно от "баницата". В края на войната СССР е бил в бедствено положение. Дълго време преди това САЩ го е зареждал с храни и транспортна техника. Да си припомним за "Пътя на живота" - минаващ през Персия за Русия.

Аз говоря за 1929г., когато Сталин е имал предостатъчно средства и хич не ги е жалил!
цитирай
18. rustam - Явно президентът Линкълн
23.06.2019 11:52
ramone написа:
rustam написа:
ramone написа:
През 53-та и 54-та СССР благородно върнал милиони немци. Живи и здрави.
Верно ли?
Милиони? па и живи и здрави...
Черешката на тортата обаче е "... по данни на американското военно разузнаваме през 41-ва..."
Към 41-ва, САЩ изобщо нямат разузнаване... :))))
Чак по-късно правят някакъв отдел, който се занимава с нещо подобно (нещо подобно!, не точно) на разузнаване, оглавен от Алън Дълес и който служи като основа на създаване на ЦРУ.


от твоя страна. Военно разузнаване в САЩ има още времето на Гражданската война. Ти ми дрънкаш за ЦРУ и Дълес. Глупостите дрънкаш ти, смесвайки понятия. Исторически погледнато няма армия в света без разузнаване

Бе то по твойта логика има даже и преди Гражданската война - ако броиме и последния мохикан Чингачук (по Фенимор Купър) за разузнавач :)))
"Разузнаване" (интелиджънт сървис) в щатите (в смисъла на институция) се създава чак след края на войната.
Това, че ти смяташ иначе, не променя нещата...


не е бил съгласен с теб, назначавайки генДжозеф Хукър за първи началник на Бюрото за военно разузнаване през 1864.
цитирай
19. pompadurdebil - Сталин е планирал да нападне пръв ...
23.06.2019 11:58
Сталин е планирал да нападне пръв Гермаия и това е известно на всички.В прочутата книга на Суворов Ледораззбивачът това е описано ясно, както и пълната еднаквост на Сталин и Хитлер.Едно дяволско изчадие Сталин победи друго, Хитлер.
Червеният фашизъм смени кафявия,
А жервитее на комунизма по света и у нас са в пъти повече.
У нас са 5800 избити преди 9 и между 18 и 30 хил.след Деети.

Това е положението.
цитирай
20. анонимен - не ме имитирай, въшка такава!
23.06.2019 12:24
radostinalassa написа:
Просто США е дъщерно образование на Англия. В момента също голяма част от глобалистите живеят там.

цитирай
21. ramone - :)))
23.06.2019 12:32
хубаво ме хързулна - тоя Джоузеф Хукър си е бил най-обикновен строевак.
Не че го бях чувал досега - просто погледнах в Уикито :)))
Отде ги взимаш тия информации се чудя...
И понеже досега карах на спомени, рекох да попогледна тук-таме как точно са нещата.
Ми прав се оказах, както обикновено :)))
Начи, отваряш на Office of Strategic Services (точно него имах предвид по-горе) и четеш там - кога е основано, с какво се е занимавало, кой е Дълес, в какво се е преобразувало след войната и т.н...
И да не чувам повече "...по инфо на Военното разузнаване на САЩ от 41-ва..." :)))
айде със здраве
цитирай
22. radostinalassa - Това трябва да е Черната мухоморка
23.06.2019 13:59
Само тя изтрива бисерите ми, защото не може да ги вдене. Това е нечувано. Изтриват се само цинизмите на Поростоль.
цитирай
23. morskipesni - Германия е моторът на Европа. И сега става това, което немецът каже.
23.06.2019 14:56
Но на русите не им минават такива. Още повече- ДНЕС, когато са подготвени и знаят какво могат.
цитирай
24. freeoldmen - Блогът все повече се превръща във фрикшоу.
23.06.2019 15:41
И то не демонстриращо външни уродства, а вътрешни.
Визирам коментарите.
цитирай
25. theeconomist - Ромоне, не се излагай бе човек....
23.06.2019 17:16
Ти разлика между разузнаване и "военно разузнаване" правиш ли?
Много си спец по справките, ма и аз да не чувам, че ти не искаш да чуваш за военно разузнаване на САЩ преди 1945 г.....:-)))
Военен предшественик на АНС .....читать надо дорогуша!
Началото на агенцията може да се проследи до 28 април 1917 г., три седмици след като американският конгрес обявява война на Германия през Първата световна война. Единица за кодиране и разшифроване на кодове бива основана като кабелна и телеграфна секция, известна още като Бюро по шифроване и Клон на военното разузнаване, Секция 8 (MI-8). Тя е със седалище във Вашингтон и е част от военните действия в рамките на изпълнителната власт без пряко упълмощение от Конгреса. По време на войната се мести в оргазиционната схема на армията на няколко пъти. На 5 юли 1917 г. Хърбърт О. Ярдли бива назначен за ръководител на единицата. По това време, единицата се състой от Ярдли и двама цивилни чиновници. Тя поема и функциите за анализ на криптирани съобщения на флота през юли 1918 г. Първата световна война приключва на 11 ноември 1918 г. и единицата се мести в Ню Йорк на 20 май 1919 г., където продължава разузнавателската си дейност като Компанията за събиране на кодове под управлението на Ярдли.[3]
През 1937 със сигурност има вече Военноморско разузнаване на САЩ. Office of Naval Intelligence (ONI) Провери, че има запазени бланки на тази служба от това време...
Статистиката показва, че благодарение на "Смуглянка" след 1945 г. по данни на военното разузнаване на САЩ в германия са се появели доста смугли истински арийци.....
Статистиката също показва
.........................................
цитирай
26. theeconomist - .
23.06.2019 17:24
https://en.wikipedia/wiki/Military_Intelligence_Corps_(United_States_Army)
https://en.wikipedia/wiki/Office_of_Naval_Intelligence

Провери......................
цитирай
27. rustam - https://en.wikipedia.org/wiki/Military_Intelligence_Corps_(United_States_Army)
23.06.2019 20:53
Другарю рамоне, бъдете така добър да проследите горния линк и да прочетете историята на Бюрото за военно разузнаване, създадено от генерал Хукър през 1863 г. През 1864 президентът Линкълн официално назначава генерала за шеф на Военното разузнаване на САЩ.

А иначе, ако още един път си позволиш да ми довтасаш тук, нахално и неграмотно, ще те трия без да ти чета глупостите.
цитирай
28. lado - старшинка,
23.06.2019 21:31
мозъкът ти е плосък като виц на Къци Вапцаров. Засили се кън некой зид и се лумни главешката у него...найш колко чист ще стане въздухът там, дето го тровиш...
цитирай
29. planinitenabulgaria - Рустамчо, въздух под налягане сте като познаващ истроията на двете световни войни.
23.06.2019 21:31
Путин бе по-конкретен в лъжата - "СССР пречупи гръбнака на кафявата чума и спечели ВСВ". Това каза той от мавзолея на Ленин при честване на деня на победата. Истината е съвсем друга. За ня в Коментар 11 загатва г/жа Мисана, но и нейните познания по този казус не й разрешават да направи разлика между фалос и дигитус.
Освен това, Товарищ рустаМ, правите и друга грешка - допускате да Ви се изкоментирават под постингите жени. Бог е създал жената да бъде близо до човека, та когато он реши, да има къде да го муши. Аз не допускам жени да ми коментират постингите, затова блогът ми е много знаков, а аз съм много изключителен.
Няма да гласувам за постинга Ви поради изказаните мотиви.
Няма и да напиша, че постингът Ви е глупав и не става за категорията "Подмятане не пениси с надежда да се ловне някой на тях", за където е предназначен верятно по заказ, но ще дам за написаното от Вас преценка и аз - то не прави смисъл....
Никога не гласувам с минус за който и да било блогър...
цитирай
30. rustam - ПП
23.06.2019 21:31
Междувпрочем, преди да създаде своето Бюро за разследвания, г-н Пинкертън, е бил именно военен разузнавач от Армията на САЩ

Чу ли, другарю рамоне?
цитирай
31. rustam - Владо,
23.06.2019 21:34
lado написа:
мозъкът ти е плосък като виц на Къци Вапцаров. Засили се кън некой зид и се лумни главешката у него...найш колко чист ще стане въздухът там, дето го тровиш...
....

хвани ма за ...я!
цитирай
32. rustam - Коста,
23.06.2019 21:35
planinitenabulgaria написа:
Путин бе по-конкретен в лъжата - "СССР пречупи гръбнака на кафявата чума и спечели ВСВ". Това каза той от мавзолея на Ленин при честване на деня на победата. Истината е съвсем друга. За ня в Коментар 11 загатва г/жа Мисана, но и нейните познания по този казус не й разрешават да направи разлика между фалос и дигитус.
Освен това, Товарищ рустаМ, правите и друга грешка - допускате да Ви се изкоментирават под постингите жени. Бог е създал жената да бъде близо до човека, та когато он реши, да има къде да го муши. Аз не допускам жени да ми коментират постингите, затова блогът ми е много знаков, а аз съм много изключителен.
Няма да гласувам за постинга Ви поради изказаните мотиви.
Няма и да напиша, че постингът Ви е глупав и не става за категорията "Подмятане не пениси с надежда да се ловне някой на тях", за където е предназначен верятно по заказ, но ще дам за написаното от Вас преценка и аз - то не прави смисъл....
Никога не гласувам с минус за който и да било блогър...


хвани ма за ...я!
цитирай
33. ramone - ...
24.06.2019 01:14
theeconomist написа:
https://en/wiki/Military_Intelligence_Corps_(United_States_Army)
https://en/wiki/Office_of_Naval_Intelligence

Провери......................

Пропуснал си да напишеш, че внушителното разузнавателно звено на Ярдли (от него самият и още двама цивилни) е било закрито през 1929-та. СлучаЕност? :)))
Нейви разузнаването (по данни на Уикито) се е занимавало предимно с Япония (ми логично - нали е Нейви) и едва ли е имало мнение по въпроса с германските жертви на Източния фронт.
Кажи на Рустам (щот на мен ми е сърдит :), че славната разузнавателна кариера на Уилям Хукър е приключила през 1865-та, когато службата му е закрита.

Но иначе логиката ви с Рустам е железна - имАло е разузнаване, щот не мое да не е имАло. Евалата!
ма, за кво ли и аз си губим времето да ви коментирам малоумщините...


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3808515
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив