Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2013 15:35 - ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ(ТЕЗА С АНТИТЕЗА И АРГУМЕНТИ)
Автор: rustam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5054 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 22.07.2013 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Да бъдеш професионалист не е лесно. Да се обявиш за такъв е нещо като хоби на доста пребиваващи по ширините на Блогбг.

       1.ТЕЗА  Ето, за себе си аз мога спокойно да кажа че съм "професионалист" в своята област. Върша работата си леко, с рутина и без излишно напрежение. Не мога да се лигавя, че съм "влюбен" в нея, но си признавам, че ме кефи, защото без усилие изпълнявам всички елементи, които тя включва. В същото време при мен професионализмът не е просто надувка и куха самооценка, а доказано по безспорен начин  качество. Обществото е дало точни критерии, с които мога да се съизмервам и доказвам. Наричат се ДЗИ по БЕЛ, т.н.  задължителна матура по Български език и литература. Училището, в което работя, не е тайна, е такова, в което влизат момчета със среден успех по БЕЛ. Това са момчета с интереси, съсредоточени предимно в автомобилнита техника. Често идват при мен със сериозни пропуски по граматика, правопис и литература. Когато в края на 4 годишния срок на обучение, средният успех от матурата на тези момчета е 3.60 и от 100 човека, едва  само 10 са се провалили, тогава аз казвам, че съм професионалист, който е свършил отлично работата си.

       Сега, ето и


       2.АНТИТЕЗАТА  Не са молко случаите, когато някой създаде за себе си високомерна и необективна самооценка, разминаваща се с обективната оценка на обществото. Сиреч, обратното но това, което съм аз. Като пример ще си позволя да взема две драстични и карикатурни прояви в пространството на Блогбг.
       
       2.1. Вземаме небезивестната говорителка от "Хоризонт" Анг.Пискова. Тази женица непрестанно тръби и крещи, че била "професионалистка", "майсторка на перото" и прочие глупости. Не разбирам как може да го прави, при положение, че плещи простотии от сорта на това, че "троловете обетовали нетното пространство", но нейсе. Нейно право е да твърди ако иска, дори че е преродена Нефертити. Обаче, нека погледенем и намерим доказателства за прокламирания от другарката "професионализъм". Къде по-нормално от това да потърсим аргументи при самата Анг.Пискова. Отиваме в "задното й дворче" както обича да нарича тя блога си и намираме това в блогрола й под номер 8.

                           image


    С една дума, това е препратка към едно "сериозно и авторитететно място", където нашата героиня се е отдала на професионални занимания, а не на борба с троловете и простаците. Ми хубаво, щом е така, нека да надникнем и да разгледаме тази "светая светих" на "професионалистката". Отиваме там  и намираме това:



image

      Картинката отгоре е за илюстрация. На когото му се рови може да влезе и да чете на воля. Общо взето, абсолютно същите писаници, интервюта и бози, познати ни от Блогбегето. Дотук добре. Истината лъсва отдолу(това е една дума) под текстовете. Колкото и да се напъваш да откриеш обичайните дискусии няма как да ги намериш. Материалите на изявените професионалисти журналисти в интернет предизвикват дискусии, в които коментарите се броят в стотици. Обичайната картинка в "професионалния" блог на Анг. е тази:



image
     С една дума - или никакви коментари или познатото дуене на Путанкамон661. Отвреме-навреме някой изкукал пенсионер има "вкючвания", които Ангелинка "аристократично" отминава без да отрази. Та така. Възможно ли е да съществува "професионален" журналистически блог, в който да отсъстват коментари на професионални журналисти?  В който липсва дискусия и мнения на истински майстори на перото и доказани фактори в бранша? Отговорът е ясен. Абсурдно и тъжно, но справедливо.
    
    Това е положението! Изводът в крайна сметка е, че аз като доказан професионалист съм в пълното си право да настоявам: др.Пискова като доказан аматьор да спре с тормоза, обидите, доносите, с досадните си претенциии и мисирешко кудкудякане и да ни остави на мира!
     
      
   



  



 
      



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Заеби я тая путка
22.07.2013 15:39
непоръбена. Путка заспала.
цитирай
2. rustam - Апостоле,
22.07.2013 15:47
винаги ми е навявала асоциация с комсомолска активистка от онзи сорт, дето бяха дежурни отговорници по разните учкоми и които чакаха да дойде някакво мероприятие в Сл.бряг или Пампорово, та белким някой натряскал се до козирката комсомоски секретар вземе да й "обърне внимание"
цитирай
3. tit - да, ама
22.07.2013 15:52
за Юманите, ли беше, ЛИберасион ли - нищо не казваш!:Р

И мен ще ме скъсат, ако се явя на матура
Щото съм твой човек и ме пускаш между капките:))
Граматиката ми пускаш, де...

ОстаЙ Анджи, че ще те погнат модераторите!:)

Добра среща, Бай Постоле!:)
Ще ме прощаваш за ползването на патентния ти израз, но много ми харесва
цитирай
4. rustam - Теди,
22.07.2013 16:03
тебе няма да те скъсат. Ти си някъде към 4.50-4.80. Но "българският стивън кинг","чекийката Павлов", "буля Гинка" със сигурност биха отишли в "Зоната на здрача".

Това с "Либеросион" е "оцапване на гащите" - доказаните професионалисти в журналистиката не броят единичните публикации за 5 стинки. Разликата може да бъде разбрана като вземеш такъв доказан спец в бранша като Калина Андролова - главен редактор на европейско списание от висша класа, но натикана в хоризонт в ъгъла, за сметка на напористата "буля"
цитирай
5. tit - Рустам,
22.07.2013 16:30
Придържам се към новата инициатива „градивна критика”, за която четох някъде из блога...
Виж, даже Тутю вчера пусна САМО три лъжи по мой адрес при Бекса!
То едното беше ирония, даже!:))
Щото не вярва, че съм на плажа.

А ти знаеш, че на комп бих изкарала поне петица!:Р


За жалост, кариерата на уважаемата Пискова е характерен пример за причините ,поради които сме в безпътицата.

Бе, тъй и тъй - ще те баннат, аз да си кажа...
Извинявай!:))
цитирай
6. rustam - tit,
22.07.2013 16:51
Путанкамон, или каквото и да е там нещото, криещо се зад този ник, едва ли вярва вече и на себе си, така че за него няма граници в полета му над полето на "глупостта".

Важното е, както прочетох някъде, че буля Гинка била сигурна, че Путанкамон било "истински мъж", което направо "слага точката" в колективния образ на шизофренията при "групата на Шаро"
цитирай
7. blackpredator - К'ва разлика бе професионалисте?
22.07.2013 17:02
Фамилиите и на Пискова, и на Андролова, завършват на А.;)
Андролова е в ъгъла на Хоризонт, на мястото на лампиона!!!
Пискова е на стената. Тапет с голяма професионална площ.
Малко поизбелял от времето на соца...
Де вика тютю, Май лъв...
цитирай
8. rustam - Даммммммм,
22.07.2013 19:21
колега БП, не само на -А, а дори на -ВА!
Добра метафора, добро попадение от твоя страна, макар че, "чекийката" и "буля" пак трудно ще разберат смисъла, а и не им се рови дълго в Уикито(беж како Тано!)
цитирай
9. elinora - А би било добре шизофреника-многопрофилник Тутурутко
22.07.2013 21:07
да не се стиска, а да посещава професионалния блог на Г-жа Пискова и със стотиците си клонинги. Така поне ще се имитира някаква дискусия.
цитирай
10. theeconomist - Мисля, че скоро писах за хората
22.07.2013 21:12
които не различават "вербално" от "орално" и за това всичко им е "анално"! :-)))
цитирай
11. rustam - О, Ели
22.07.2013 22:55
как караш отпуската? на кое моренце бяхме?

А иначе за Тутурутко - не му е лесно и на него. И той все пак е човек, дори и травестит. Все пак не машина. Ми таво са поне 30 активни профила в Блогбг, регистрации във всички сайтове с блогплатформи, форуми, еротични сайтове в крайна сметка. Не му остава време на ...тутурутко.

А освен това има толкова снимки на готини мацки за разглеждане в Интернета(както казваше Валерката Станков)
цитирай
12. rustam - Икономиста,
22.07.2013 22:58
проблемът не е в това, че тези хора не различават "вербално" от "орално", а е в това, че вместо да си висят в кухните и да пекат бюреци, вместо да събират гъби и се плющят по храстите около язовира - та вместо това, искат да се курдисат и те около нас интелигентните и умните хора. Искат да делят мегдан с професионалистите. Ето това е проблемЪТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3830523
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив