Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 18:52 - ДЕСЕТИ НАБЛИЖАВА или КОЛКО Е ВАЖНО ДА СИ НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО
Автор: rustam Категория: Политика   
Прочетен: 1570 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 08.08.2014 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Политиците често разчитат на навика на хората да забравят. Наближава 10 август, а украинският президент Поросенко, издавайки  Указа на провеждане на  Антитерористична операция в Донбас, обяви и дата за край на опeрацията.

image   Обявената дата беше 10 август. Обаче  по всичко личи, че предвиденият срок няма да бъде спазен. Вместо победи и подвизи, киевските превратаджии "жънат" поражения. Най-големите "победи", които украинските нацисти  постигат в борбата с населението на Новорусия са избити и разстреляни мирни граждани, опожарени манастири, жилища и детски градини.

За сметка на това, опълченците не си поплюват. Само вчера в лют бой пред град Снежное са разбити 3 танкови батальона(танков полк) на украинската армия. Унищожени са 19 танка Т84 и самоходни оръдия. Взети в плен са 3 бронетранспортьора и 4 танка.

Фотодокументите от мястото на сражението са показателни.


image

imageimage
image


Преди известно време по повод на трагедията в Профсъюзния дом в Одеса и на снимката на изгорената бременна жена, блогърът "вмирисан" беше коментирал, че тя просто се е отзовала на неподходящо място. Така че, можем да направим аналогията с разбитата 25 бригада на украинската армия под Снежное. Оказаха се на неподходящо място и в неподходящо време.

Хубавата новина е, че част командирите на една друга бригада - 72, която попадна в обкръжение под Шахтьорск са изправени пред руския съд в град Красносулинск. Става дума за  Иван Войтенко(ком. на батальон), Виталий Дубиняк, Александър Поляков, Александър Охрименко и  Дмитро Устико(ротни командири). Срещу тях са повдигнати обвинения за военни престъпления и убийства на цивилни граждани.



Тагове:   тероризъм,


Гласувай:
12



1. rumero - Отделно колко офицери и войници от ...
08.08.2014 20:35
Отделно колко офицери и войници от украинската армия се предадоха,защото не искат да воюват за Хунтата в Киев ! Голяма част от тях вече поискаха руско гражданство.
цитирай
2. rustam - Безумие е
09.08.2014 08:38
rumero написа:
Отделно колко офицери и войници от украинската армия се предадоха,защото не искат да воюват за Хунтата в Киев ! Голяма част от тях вече поискаха руско гражданство.

да слагаш "срокове" за потушаване на въстанието в Донбас. Дори и само затова, че евентуална "победа" на превратаджиите, съпротивата ще продължи като партизанска война!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3808257
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив