Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 16:50 - ЗА ЧЕСТТА НА НАШАТА ИНТЕЛИГЕНТУРА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 3227 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА ЧЕСТТА НА НАШАТА ИНТЕЛИГЕНТУРА

Чест прави на Кеворк Кеворкян, че отбеляза “джентълменското” поведение на Борисов в сегашната сложна политическа ситуация. 
Не мога да се съглася, че това е точното определение, но все пак е стъпка напред за българската интелигентура, която досега се правеше на сляпа за качествата на Борисов – дори и тайничко да ги подозираше.

Докато ентелектоалци и “анализатори” блееха жално наляво и надясно колко ги било срам от пожарникарското минало на премиера им, той си създаде политически и експертен екип, с какъвто към момента не разполага никоя друга партия.

Какво би трябвало да им направи впечатление най-напред?

Никъде другаде жените не се радват на толкова голяма почит и доверие. 
Така наречената “мутра” и "диктатор", се оказа най-големият ценител на деловите им качества и партията му издигна първата жена – председател на НС в българската история. 
Борисов прецени, че неговият женски екип ще е най-подходящ за провеждане на сложните преговори за съставяне на правителство и не се излъга. Както признава Кеворкян, в едно негово интервю Цецка Цачева се усмихвала толкова кротко зад очилата си на яростните нападки на Мая Манолова, че чак и той се вбесил, че не му се получава циркът.

Една истинска интелигенция нямаше да забрави, че Бойко и Цецо си направиха партия и поискаха властта, за да се преборят с организираната престъпност. Не помнят ли “Ние ги хващаме, те ги пускат!” Трудно и опасно беше, но се справиха. 
Нямаше да пропускат да отбелязват непрекъснато, че ги свалиха с популистки обвинения за слаба социална политика по време на криза! 
Всеки ден трябваше да напомнят за костинбродската афера, която попречи на ГЕРБ да получи мнозинство, и щяха да се възмущават от наглото нарушение на закона.
Цецо и Бойко мъжки преглътнаха обвиненията за подслушвания и не напомниха за организираната престъпност. Сещате ли се ли защо? Защото знаят много добре, че ха са казали, че са се справили с тях, ха ония от инат са спретнали още нещо някому. И кой би пострадал от това? Пак някой от нас... А разни отворковци питат защо още ходели с охрана от НСО и колко струвала! А помните ли, че по времето на Орешарски им я свалиха? Защо ли? Какво им готвеха? Сладко нещо е властта, няма що...

Веднъж в отговор на някакъв упрек Бойко си каза откровено – никога не съм искал да бъда и не съм се готвил за политик, а ако имаше училище за политици, щях най-напред да мина през него, за да се подготвя. 
Но ако става дума за това, на което са научени "интелигентните" ни политолози – по-добре, че не е ходил на такова училище. И без училище Бойко за нула време стана политик, та дрънка!

Ако анализаторите със западни дипломи имаха око да виждат отвъд мускулите, щяха отдавна да са забелязали, че Бойко винаги го е давал “джентълменски”. 
Вместо да подмятат шегички за черния му колан, щяха да видят и че Бойко е страхотен тренер и педагог. 
КОЙ преди месец време каза в едно интервю, че се надява да промени тона и стила на говорене и отношенията в българската политика? Бойко, нали? 
Оо-хо-хо, забелязвате ли, че вече всички му подражават?

Бог да е с теб, Бойко! Ние сме с теб и занапред. 
А интелигентурата ни рано или късно ще трябва да си отвори очите.
Няма къде да ходи, ако иска да излезе с чест от положението, в което се постави сама.




Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Хаха, добре казано!
22.10.2014 17:15
Човек трябва да е много елементарен, за да заема позата на интелектуален съдник на изключително интелигентен човек като Бойко или да повтаря платените опорни точки за него.

Добре, че посвършиха парите за всички гнусотии по адрес на Бойко, че да стане възможно и той да поработи според интелигентността си. Простаците няма как до го разберат, защото човек трябва се е стремил да придобие или развие съответните си качества, за да може да ги разпознава и у другите. Затова умният уважава ума, а простакът уважава простащината и безочливостта, и като ги приписва на другите, печели уважението единствено на простаците, които се блазнят да си ги припиват по същия начин за сметка на останалите.
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
22.10.2014 17:32

Понеже някога бил пожарникар, това го представят като лошо - дива простотия.

За да си пожарникар се искат редица качества, които поне 80% от блогърите не притежават. Не само физическа сила. Трябват ум, съобразителност и т.н. Hе всеки ги има. И напълно липсват при онези малоумници, които откриват нещо лошо в това да си пожарникар. Те нямат куража да се хванат на такава работа, понеже са страхливи форумни мишоци.

цитирай
3. dolce - dryn dryn
22.10.2014 17:38
педераса Разбойко си го земете. Ние го не щем и изборите го доказаха. Гласуваха против Гроба 5 000 000. И хамериканците да го задържат на власт ще е от ден до пладне. Най много до февруари! После Белене и въжето го чакат и него и неговите крадци!
цитирай
4. bliz - Сега има всички качества, зрелост и преоценка - една зряла политическа фигура, сега трябва да бъде "използвана"
22.10.2014 19:14
Кой е по-добрия от Бойко Борисов?

В каква обстановка той израстна като политик - преживял е всички етапи на "демократизирането". И да не е перфектен, с времето се развива като политик и опита , които има и всичките му качества като цяло го правят най-подходящ.

Не е казал :"Да дойдат танковете!", оттегли се и остави времето да покаже кой е по-добрия - просто няма друг.
цитирай
5. ok3223 - Гробарите
22.10.2014 19:35
Си фалят вождо. Нормално.
Никой не го упреква, че е пожарникар, а че е мафиот, мутра, прост, ама много прост и елементарен, и дебела хитра шопка лисица. Че е агент на ЦРУ и мосад, и е бил и на нашите служби агент. ЧЕ НЯМА ГРАМ КУЛТУРА У ГЛАВАТА И СЕ ВЪРТИ КАТО ФЪРФАЛАК, КАТОСЕ НАГАЖДА И СМЕНЯВА МНЕНЕТО ПО 10 ПЪТИ НА ДЕН, ЧЕ НЯМА ГРАМ ЧОВЕШКО И СОЦИАЛНО ЧУВСТВО.Натрупал е милиони от с далавери, и е на крачка от затвора, ако не вардеха и пазеха ЦРУ И мосат като полезен техен агентин.
От къде накъде държавата ще харчи милиони да охранява един престъпник, и да го пази от благодарността на неговите бивши приятели и авери.
ТОЗИ Е КУКЛА НА КОНЦИЍИЍДНЕШНИТЕ "ПРЕГОВОРИ" СА САМО ЕВТИН ТЕАТЪР.
всичко Е РЕШЕНО ОТ НЕГОВИТЕ КУКЛОВОДИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Арменецо по стар навик фали сите хора на властта и близо до властта, по вроден слугински навик.
цитирай
6. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
22.10.2014 20:37

Жалко, че честните и възпитани хора като Бойко Борисов са прекалено малко!

цитирай
7. apostapostoloff - Да не забравяме и Кристалина!
23.10.2014 16:50
Та тя е ВИЦЕПРЕМИЕР на ЕС!
цитирай
8. zaw12929 - Казаното" ЗА ЧЕСТТА НА НАШАТА ...
24.10.2014 05:47
Казаното" ЗА ЧЕСТТА НА НАШАТА ИНТЕЛИГЕНТУРА" случайно или нарочно издига отново оня лозунг на тоталитаризма
:Интелигентите - ( хората с образование особено, ако е над средно) не могат да бъдат членове на комунистическата партия- те са от друго тесто, не са надеждни, на тях не НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА.
тОГАВА, АКО РАБОТНИКА ИМА ЗАПЛАТА НАД 300 ЛЕВА, НА ВИСШИСТА, НЕГОВ РЪКОВОДИТЕЛ СЕ ДАВА ДО 140... ЗАТОВА ТЕЗИ ИНТЕЛЕГЕНТУРИ ДНЕС НЯМАТ СРЕДСТВА ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВАТА... ПРОСТОТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА.
ВИНАГИ ИМА ЕДНИ "ГРАЖДАНСКИ ПРОКУРОРИ", КОИТО ДНЕС ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗДАВАТ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ , КОИТО НЕ МИСЛЯТ КАТО ТЯХ И ТОВА ИЗКЛюЧВА ДЕМОКРАЦИЯТА, А НИ ВРЪЩА ПОЛОВИН ВЕК НАЗАД.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908096
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930