Постинг
11.08.2010 22:02 -
ПЪРЖЕНА ЦАЦА
Автор: rustam
Категория: Рецепти
Прочетен: 29984 Коментари: 28 Гласове:
Последна промяна: 11.08.2010 22:05
Прочетен: 29984 Коментари: 28 Гласове:
15
Последна промяна: 11.08.2010 22:05
Какви са хватките за да може вашата пържена цаца да стане наистина хрупкава и да се топи в устата?
Ето моята рецепта:
1. На първо място- цацата да е съвсем прясна! За веднъж замразената и размразена цаца няма спасение! Става на каша в тигана. Което значи на практика, че примерно в Пазарджик, не могат да знаят какво е пържена цаца. По простата причина, че докато я занесеш от лодките в Бургас до там - тя се е скапала.
2. Цацата не се чисти! Грешка правена предимно от софиянци.
3. Преди пържене се накисва в прясно мляко. за 30 минути. Може и да е 0.1%
4. Осолява се!
5. Овалвасе в....царевично брашно !!! За най-добър вкус.
П.П. По тоя точно начин я приготвят на 2-3 места в Бургас.
Ето моята рецепта:
1. На първо място- цацата да е съвсем прясна! За веднъж замразената и размразена цаца няма спасение! Става на каша в тигана. Което значи на практика, че примерно в Пазарджик, не могат да знаят какво е пържена цаца. По простата причина, че докато я занесеш от лодките в Бургас до там - тя се е скапала.
2. Цацата не се чисти! Грешка правена предимно от софиянци.
3. Преди пържене се накисва в прясно мляко. за 30 минути. Може и да е 0.1%
4. Осолява се!
5. Овалвасе в....царевично брашно !!! За най-добър вкус.
П.П. По тоя точно начин я приготвят на 2-3 места в Бургас.
Морето ври от хамсия след труса
Цацата (Sprattus sprattus)
Трактора бил цаца, но остава в ареста, о...
Цацата (Sprattus sprattus)
Трактора бил цаца, но остава в ареста, о...
Глухарче. Салата от глухарче. Вино от гл...
Ябълков оцет - домашен - собствен опит !...
ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ПРОСТО ЛЪЖ...
Ябълков оцет - домашен - собствен опит !...
ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ПРОСТО ЛЪЖ...
У НАС СТАВА ВОЙНА КОГАТО ТРЯБВА ДА Я ПЪРЖА...МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ПОКАНИШ НА ТРАПЕЗАТА ТИ... СЛЪНЧИЦЕ СОЛЕНО?
С ОБИЧ ДЖУЛ
цитирайС ОБИЧ ДЖУЛ
Важно условие за да усетиш пържената цаца е хубавата компания, а ти със сигурност си такава.
П.П. И хубавата бира де
цитирайП.П. И хубавата бира де
3.
анонимен -
:)))
11.08.2010 22:29
11.08.2010 22:29
ще кажеш ли кои са тия 2-3 места или направо ще ме водиш там?
цитирайче ще те заведа!
Ако се вместиш разбира се в сезона на цацата....:)
П.П. Кафето от тебе, обаче
цитирайАко се вместиш разбира се в сезона на цацата....:)
П.П. Кафето от тебе, обаче
5.
анонимен -
хехе,
11.08.2010 23:36
11.08.2010 23:36
не съм забравила за кафето, обещано е.
ще се вместя в сезона, остават 10 дни и съм там.
цитирайще се вместя в сезона, остават 10 дни и съм там.
Рустам .. че то , кога е точно, сезона на цацата!? ;)) Май само зимата няма!? Друго има- няма.. Цаца има! ;)) От времето на Социализма е така!! Долу край Морето са тези ..заведения ! Аз поне знам 2 със сигурност !! ;)
цитирайОт септември цацата започва да става хамсия.
Това което ти пробутват от октовнри в капаните за "цаца" е "замразена цаца"
Нещо за което съм писал в постинга!!!
П.П. Абе ти наистина ли си бургазлия???
цитирайТова което ти пробутват от октовнри в капаните за "цаца" е "замразена цаца"
Нещо за което съм писал в постинга!!!
П.П. Абе ти наистина ли си бургазлия???
6. Задължително се полива със студена бира и се консумира в приятна компания!
Споменал си го, но и аз държа да го отбележа.
И си признавам - чистя я! Вярно, не трябва, но като си помисля за вътрешностите и ....
цитирайСпоменал си го, но и аз държа да го отбележа.
И си признавам - чистя я! Вярно, не трябва, но като си помисля за вътрешностите и ....
доста грешна рецепта и много ми е чудно автора кога е приготвил такава цаца - аз мога да кажа, че по тази рецепта - едва ли
цитирайМного е вкусна! Просто превъзходна! Поздравления!
цитирай
11.
анонимен -
Цацата не се чисти - вярно е, но пък да ...
12.08.2010 19:27
12.08.2010 19:27
Цацата не се чисти - вярно е , но пък да престоява в прясно мляко за пръв път чувам ???????
Иначе цаца върви перфектно с добри приятели и студена бира
цитирайИначе цаца върви перфектно с добри приятели и студена бира
12.
анонимен -
Софиянка: Позволявам си
12.08.2010 19:41
12.08.2010 19:41
да не се съглася с т. 1 и т. 2. Със съвсем прясна цаца може да се снабдиш, ако чакаш на пристанището рибарите. Ние в София ползваме замразена. При това я чистя, дори махам главите. За царевичното брашно съм съгласна, за прясното мляко за пръв път чувам. И така, изчистена, обезглавена, оваляна в царевично брашно и леко посолена - хоп, в тигана. Става хрупкава, супер. Тайната е в начина на пържене, по-точно в количеството олио.
цитирай
13.
анонимен -
Дай рецепта без цаца. Може би същата ...
12.08.2010 19:57
12.08.2010 19:57
Дай рецепта без цаца. Може би същата рецепта но с голяма риба но нарязана на ситно? А- какво мислиш?
цитирай
14.
анонимен -
Много ме кефят такива постове, о...
12.08.2010 20:12
12.08.2010 20:12
Много ме кефят такива постове, особенно със снимки. Нещо истинско има в това. Нещо реалити но истинско реалити.. Не разбирам защо се правят блогове които не са реалити? Най-добрият такъв беше на ОМИНАЕШИ.
цитирайВерно я чистиш?
Планираме 1 среща на бургазлии с Кирето
цитирайПланираме 1 среща на бургазлии с Кирето
Преди години имах един началник, който изискваше при положение че отхвърлиш нещо - да предложиш алтернатива задължително!
Така че...бъди добра да кажеш реципта "дето става"
цитирайТака че...бъди добра да кажеш реципта "дето става"
ти си ценител, благодаря!
цитирайНе, не , не!
Блъфираш - замразената цаца като се сложи в колкото и да е олио...просто не става!
Не става, момиче!
цитирайБлъфираш - замразената цаца като се сложи в колкото и да е олио...просто не става!
Не става, момиче!
Опитай.....и сподели. С накисване.
цитирайБъзикаш ли ме?
Мога да ти дам паламуд на керемида...
цитирайМога да ти дам паламуд на керемида...
И мене ме кефят.
Иди виж при кушел - разказва за мадамите в живота си
цитирайИди виж при кушел - разказва за мадамите в живота си
мога да предложа и дори я приготвям, а ти за статистиката ли отговори на всички поотделно :)
цитирайДобре, че в Пловдив си я ловим прясна в Марица.
цитирайвсе пак аспектите бяха различни!
цитирайспоред тебе къде е ударението на Марица? Честно.
Чувал съм, че в Пазарджик твърдят, че е на първата сричка.
цитирайЧувал съм, че в Пазарджик твърдят, че е на първата сричка.
Няма такава опция в Пловдив.
От теб го чувам за първи път.
По скоро в Австрия и то когато не пеят Графиня Марица. Струва ми се помня една песен с ударение в първата сричка, но не се пееше на български.
цитирайОт теб го чувам за първи път.
По скоро в Австрия и то когато не пеят Графиня Марица. Струва ми се помня една песен с ударение в първата сричка, но не се пееше на български.
не си посещавал резервата Пазарджик, затова го чуваш за първи път.
цитирай
28.
анонимен -
Софиянка: Става, става,
13.08.2010 13:22
13.08.2010 13:22
защо ми е да блъфирам. Става, и още как! Майсторлък трябва! Ние в София, като сме лишени от прясна риба и прясно месо, владеем разни способи за готвене. Иначе, да сме измрели до сега.
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 18707
Блогрол