Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 22:02 - ПЪРЖЕНА ЦАЦА
Автор: rustam Категория: Рецепти   
Прочетен: 29984 Коментари: 28 Гласове:
15

Последна промяна: 11.08.2010 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Какви са хватките за да може вашата пържена цаца да стане наистина хрупкава и да се топи в устата?

   Ето моята рецепта:

1. На първо място- цацата да е съвсем прясна! За веднъж замразената  и размразена цаца няма спасение! Става на каша в тигана. Което значи  на практика, че примерно в Пазарджик, не могат да знаят какво е пържена цаца. По простата причина, че докато я занесеш от лодките в Бургас до там - тя се е скапала.

2. Цацата не се чисти! Грешка правена предимно от софиянци.

3. Преди пържене се накисва в прясно мляко. за 30 минути. Може и да е 0.1%

4. Осолява се!

5. Овалвасе в....царевично брашно !!! За най-добър вкус.


П.П.  По тоя точно начин я приготвят на 2-3 места в Бургас.


Тагове:   цаца,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - У НАС СТАВА ВОЙНА КОГАТО ТРЯБВА ДА Я ...
11.08.2010 22:16
У НАС СТАВА ВОЙНА КОГАТО ТРЯБВА ДА Я ПЪРЖА...МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ПОКАНИШ НА ТРАПЕЗАТА ТИ... СЛЪНЧИЦЕ СОЛЕНО?

С ОБИЧ ДЖУЛ
цитирай
2. rustam - С удоволствие Джул
11.08.2010 22:19
Важно условие за да усетиш пържената цаца е хубавата компания, а ти със сигурност си такава.
П.П. И хубавата бира де
цитирай
3. анонимен - :)))
11.08.2010 22:29
ще кажеш ли кои са тия 2-3 места или направо ще ме водиш там?
цитирай
4. rustam - Разбира се
11.08.2010 22:30
че ще те заведа!
Ако се вместиш разбира се в сезона на цацата....:)

П.П. Кафето от тебе, обаче
цитирай
5. анонимен - хехе,
11.08.2010 23:36
не съм забравила за кафето, обещано е.

ще се вместя в сезона, остават 10 дни и съм там.
цитирай
6. ivouzunov - Рустам. . че то, кога е точно, сезона ...
11.08.2010 23:38
Рустам .. че то , кога е точно, сезона на цацата!? ;)) Май само зимата няма!? Друго има- няма.. Цаца има! ;)) От времето на Социализма е така!! Долу край Морето са тези ..заведения ! Аз поне знам 2 със сигурност !! ;)
цитирай
7. rustam - Иво, Иво....
11.08.2010 23:50
От септември цацата започва да става хамсия.

Това което ти пробутват от октовнри в капаните за "цаца" е "замразена цаца"
Нещо за което съм писал в постинга!!!

П.П. Абе ти наистина ли си бургазлия???
цитирай
8. zippo - :)
12.08.2010 08:13
6. Задължително се полива със студена бира и се консумира в приятна компания!
Споменал си го, но и аз държа да го отбележа.
И си признавам - чистя я! Вярно, не трябва, но като си помисля за вътрешностите и ....
цитирай
9. rosidi - определено
12.08.2010 11:19
доста грешна рецепта и много ми е чудно автора кога е приготвил такава цаца - аз мога да кажа, че по тази рецепта - едва ли
цитирай
10. tanelia - :)
12.08.2010 13:42
Много е вкусна! Просто превъзходна! Поздравления!
цитирай
11. анонимен - Цацата не се чисти - вярно е, но пък да ...
12.08.2010 19:27
Цацата не се чисти - вярно е , но пък да престоява в прясно мляко за пръв път чувам ???????
Иначе цаца върви перфектно с добри приятели и студена бира
цитирай
12. анонимен - Софиянка: Позволявам си
12.08.2010 19:41
да не се съглася с т. 1 и т. 2. Със съвсем прясна цаца може да се снабдиш, ако чакаш на пристанището рибарите. Ние в София ползваме замразена. При това я чистя, дори махам главите. За царевичното брашно съм съгласна, за прясното мляко за пръв път чувам. И така, изчистена, обезглавена, оваляна в царевично брашно и леко посолена - хоп, в тигана. Става хрупкава, супер. Тайната е в начина на пържене, по-точно в количеството олио.
цитирай
13. анонимен - Дай рецепта без цаца. Може би същата ...
12.08.2010 19:57
Дай рецепта без цаца. Може би същата рецепта но с голяма риба но нарязана на ситно? А- какво мислиш?
цитирай
14. анонимен - Много ме кефят такива постове, о...
12.08.2010 20:12
Много ме кефят такива постове, особенно със снимки. Нещо истинско има в това. Нещо реалити но истинско реалити.. Не разбирам защо се правят блогове които не са реалити? Най-добрият такъв беше на ОМИНАЕШИ.
цитирай
15. rustam - zippo
12.08.2010 21:03
Верно я чистиш?
Планираме 1 среща на бургазлии с Кирето
цитирай
16. rustam - rosidi
12.08.2010 21:05
Преди години имах един началник, който изискваше при положение че отхвърлиш нещо - да предложиш алтернатива задължително!
Така че...бъди добра да кажеш реципта "дето става"
цитирай
17. rustam - tanelia
12.08.2010 21:12
ти си ценител, благодаря!
цитирай
18. rustam - анонимна Софиянка
12.08.2010 21:14
Не, не , не!
Блъфираш - замразената цаца като се сложи в колкото и да е олио...просто не става!
Не става, момиче!
цитирай
19. rustam - darling
12.08.2010 21:15
Опитай.....и сподели. С накисване.
цитирай
20. rustam - ан13
12.08.2010 21:17
Бъзикаш ли ме?
Мога да ти дам паламуд на керемида...
цитирай
21. rustam - Ан14
12.08.2010 21:18
И мене ме кефят.
Иди виж при кушел - разказва за мадамите в живота си
цитирай
22. rosidi - рустаме
12.08.2010 21:23
мога да предложа и дори я приготвям, а ти за статистиката ли отговори на всички поотделно :)
цитирай
23. boristodorov56 - Добре, че в Пловдив си я ловим в Ма...
12.08.2010 21:26
Добре, че в Пловдив си я ловим прясна в Марица.
цитирай
24. rustam - заради уважението Роси
12.08.2010 21:33
все пак аспектите бяха различни!
цитирай
25. rustam - Борка
12.08.2010 21:34
според тебе къде е ударението на Марица? Честно.
Чувал съм, че в Пазарджик твърдят, че е на първата сричка.
цитирай
26. boristodorov56 - 25. rustam
12.08.2010 21:38
Няма такава опция в Пловдив.
От теб го чувам за първи път.
По скоро в Австрия и то когато не пеят Графиня Марица. Струва ми се помня една песен с ударение в първата сричка, но не се пееше на български.
цитирай
27. rustam - Разбирам
12.08.2010 21:43
не си посещавал резервата Пазарджик, затова го чуваш за първи път.
цитирай
28. анонимен - Софиянка: Става, става,
13.08.2010 13:22
защо ми е да блъфирам. Става, и още как! Майсторлък трябва! Ние в София, като сме лишени от прясна риба и прясно месо, владеем разни способи за готвене. Иначе, да сме измрели до сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3822765
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив