Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2015 14:55 - Бунта на матреала … Борисов § Лакеи не разбраха ли, че нямат мозъци да управляват държавата
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 3014 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 05.11.2015 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

•  За втори път народа се навдига срещу гербаджийската мафия
•  „Мишоци. Ще ви ш..ат сирийците“ и куп непристойни обиди лично към премиера, крещяха полицаите.
•  Полицейски бунт срещу правителството, викат им мишоци и боклуци
•  И армията се надига! Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана утре
•  Ситуацията ще излезе извън контрол
•  Борисов се изказа тъпо: Мислех, че полицаите правят протест от радост!
•  Бъчварова уволнява всочки търсещи справедливост полицаи

Със аправедливи викове, обиди и лични нападки столични полицаи започнаха да блокират кръстовище след кръстовище в центъра на София.

Всичките им скандирания са срещу премиера Борисов и воденото от него правителство. Поводът за импровизирания протест, за който не е постъпило уведомление в Столичната община, е орязването на придобивките на служителите на реда в новия бюджет за 2016 г. от финансовия министър Владислав Горанов.

Днес, след среща с Горанов и МВР шефката Румяна Бъчварова, полицаите заплашиха с блокади в следващите дни. За тези протести Столичната община вече е уведомена.

Днешният импровизиран бунт на служителите на МВР започна от финансовото министерство на ул. „Раковски“.

„Мишоци. Ще ви ш..ат сирийците“ и куп непристойни обиди лично към премиера, крещяха полицаите.

Много от тях се разгневиха и на присъствието на медиите, които „непоканени“ отразявали протеста им.

„Какви глупости пишете?! Махайте се! Никой не ви е канил“, отнесоха го и фоторепортерите на столичните медии.

Една група от полицаите се отдели и блокира кръстовището на СУ „Св. Климент Охридски“. На място там пристигнаха главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на Столичната полиция Младен Маринов, които опитват да ги убедят да бъде пуснато движението. Костов се опитваше да разговаря с отделни полицаи (повечето от които са дошли цивилни):

„Колеги, това са глупости, дайте да пуснем движението. Знаете, че е незаконно“.

Думите му бяха посрещнати с трикратни викове: „Не! Не! Не!“

Срещу Костов се изправи служител, който се представи, че е от СДВР и каза че е тук, защото от това зависи хлябът на него и семейството му. Той допълни, че с гордост носи униформата и не иска да злепоставя никого.

„Убедете всички колеги да се отместят и ще се отместя и аз“, каза редовият служител.

Дотук опитите на ръководството на МВР да отпуши движението в центъра на София са напълно безуспешни. Без резултат останаха и опитите на ръководството да преговаря с Валентин Попов -. шеф на синдиката СФСМВР да убеди хората да се разотидат.

Няколко нервни шофьори започнаха да свиркат, на което полицаите още по-изнервено отговориха с викове и обиди. Опашката от тролеи започва от университета и не се вижда къде свършва след „Орлов мост“. Служителите на реда са агресивни дори срещу случайни граждани, които им правят забележка, че се държат непристойно.

За около 1 час пред университета бяха пропуснати само 2 линейки. В един от тролеите имало болни възрастни хора и полицаите се съгласиха да пуснат, но с възгласи „само един“.

По-рано шествието мина по жълтите павета пред парламента със скандирания: „Убийци, мишоци“ и обиден възглас към премиера Бойко Борисов, който напоследък бе използван и от футболните фенове. Една голяма част от протеста все още стои пред финансовото министерство, за да се опита да препречи пътя на Владислав Горанов.

image

Ситуацията ще излезе извън контрол

Предупредихме министър Бъчварова, че ситуацията ще излезе извън контрол. Това заяви в сутрешното студио на Нова телевизия Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР. „След като обикновените граждани могат да излязат на протест, защо да не могат да излязат и служителите на МВР?”, допълни той.

„В конкретната ситуация това е израз от дълго наслояваното възмущение у тези хора. Вчера разговаряхме с министър Горанов. Да, тези 10 заплати не са водещите, но това, което се случи в петък, беше поредното прецакване. И ние не знаем кога ще бъде следващото. И ако не на това прецакване, на следващото и по-следващото това възмущение ще излезе извън контрол”, заяви още Попов.

Той допълни, че колегите му по места са свободни да избират формата си на протест. „На 8 ноември ние подготвяме национален протест. Искрено съжалявам, че аз и колегите сме причинили вчера проблеми на гражданите в София и другите градове. Но причината не е в нас”, каза МВР синдикалистът по повод недоволството на хората, които снощи висяха с часове на път за вкъщи.

„За съжаление в нашата система принципът е „Разделяй и владей”. Това е истината”, заяви в заключение Валентин Попов.

image

Борисов: Мислех, че полицаите правят протест от радост!

„Ще използвам медиите, за да изпратя едно съобщение до МВР,  до армията и охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайнo е недопустимо униформени служители, полицейски автомобили – без разрешение да дават пример на обществoто, как се вършат незаконни действия.

Това е директно към главния секретар. Има законни начини и още повече ние бяхме обявили, че водим разговори по темите, които ги интересуват. Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно.

Армията даде пример, как това се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави“. Това каза Бойко Борисов след срещата с вицепремиера Бъчварова и финансовия министър Владислав Горанов.

„Мислех, че правят протест от радост. 180 млн. лева за 2015 даваме за МВР и 57 млн. лева повече на българската армия, 20 милиона за учителите, 20 милиона за спешна помощ, 45 за правосъдната система. Мисля, че синдикатът на МВР трябваше да протестира за това, как за бит полицай гаранцията е 500 лева. Моля Христо Иванов да прецени за бит полицай, толкова ли е гаранцията. Тук бих застанал зад гърба на униформените“, обясни премиерът.

Най-малко им отива на ДПС, още по-малко и на БСП да говорят за пари в МВР, защото тук има правен абсурд. В нарушение с всички закони те приеха 200 милиона да увеличат заплатите, без никакво обезпечение. И ние сага напрегнахме всички сили на данъчни митници, МВР, ДАНС да съберем над 2,4 милиарда повече.

Така, че най-малко искам да слушам съвета им, но понеже и пожарникарите и съдебната охрана са ми доста мили хора, но не само на мен и на правителството, но еднакво мили са ни и доктори и инженери и учители и да не пропуснем някой друг.

Само парите за тази година, които даваме на МВР – 180 милиона са два пъти повече от целия бюджет за култура, два пъти повече, отколкото за спорта. И те да спретнат това снощи и да тормозят обществото.

За мен не е никакъв проблем да не съм премиер.

Такъв като Орешарски ще им даде 500 милиона, но след 2 години тази държава няма какво да яде, защото ние оставихме бюджетния дефицит на 0,48% и тези, които взимат дълг трябва да станат и да кажат на хората разликата, която те направиха до 3,8%, че с парите от контрабандата попълваме тази дупка.

image

Бъчварова с нова заповед: Всички полицаи участващи в протестите да бъдат уволнени

Към всички шефове на областни дирекции на полицията в страната е спусната заповед, според която от днешна дата трябва да бъдат освободени всички полицаи, които са подали заявления за напускане и са на протестите. Според източници на Фрог документът е подписан от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова преди да излети за Лондон.

Униформените разчитат това крайно действие, като опит да се сплашат всички в системата. Който не кротува и не си наляга парцалите, ще бъде изхвърлен. Това е посланието на Бъчварова, коментираха за Фрог нюз възмутени ченгета. Опитват да тушират недоволството и да окастрят личния състав по най-бруталния начин, категорични са ченгетата.

Новата заповед е подействала като допълнителен барут за униформените. Те предричат, че дните на МВР, а може би и на кабинета, са преброени.

image

И армията се надига! Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана утре

Министърът на отбраната Николай Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана във връзка със заложените в проектобюджета за 2016 г. промени, които предвиждат ограничаване на социални права на военнослужещите от Българската армия.

Основната тема на заседанието, което ще се проведе на , 4 ноември, ще бъде съществуващата опасност предвидените промени да доведат до напускане на голям брой военнослужещи от Въоръжените сили на България.

Напрежението и в армията ще доведе до още по-големи трусове в сектор „Сигурност“, след като днес на улицата излязоха полицаите по същата причина. Те заявиха, че снемат доверието си от министър Румяна Бъчварова, тъй като промените в социалната сфера се извършва зад гърба им.

Премиерът Бойко Борисов вика утре в 8,30 в МС Румяна Бъчварова и финансовия министър Владислав Горанов. Не е изключено министър-председателят да поиска оставката на Бъчварова или тя самата да я подаде.

Полицаите продължават протестите си и в този час, а за утре се гласят нови бунтове в различни точки на страната.

image

 Вестник ЗОРА





Гласувай:
7



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297985
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031