Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 23:58 - БАНКРУТ
Автор: rustam Категория: Забавление   
Прочетен: 1812 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 24.09.2015 00:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
БАНКРУТ


Покрай драмата с обхваналото Европа бежанско "цунами", едно важно събитие, което със сигурност ще отекне здраво в съвременната история на Стария континент, остана в сянка.

Днес 23.09. Правителството на Украйна чрез своя министър на финансите Наталия Яреско обяви съобщение, в което се казва, че то, правителството, е взело решение "временно" да спре плащанията и обслужването на държавния дълг на страната!

В ярък изблик на скудоумие г-жа Яреско призова кредиторите "да се успокоят и да не вършат глупости"!

Защо именно днес 23.09? Защото точно на днешна дата трябваше да стане погасяването на 500 милиона долара украински еврооблигации към кредиторите. Голяма част от тези кредитори са представлявани от юридическата фирма "Шърман енд Стърлинг". За хората от сферата на финансите този факт значи едно. Въпросните кредитори няма да оставят магарето си в калта и да чакат "благоволението" на Киев.

При това, въобще никой не обелва дума, че през декември тази година предстои плащането на едни 3 милиарда долара заем на Русия.

Технически и простичко казано, властите в Украйна обявиха  държавен дефолт. В модерната история това се е случвало на седем държави. Ние сме втората такава държава - по време на Луканов, след Северна Корея(1987), обявила и "утвърдила" практиката на официален държавен банкрут.

Между другото, въпросната госпожа Яреско, едва ли случайно, е гражданин на САЩ и е била дългогодишен служител на щатския ивестиционен фонд "Хърайзън".

Въобще последно време стана мода олигархът Порошенко да поставя в първия ешалон на изпълнителната власт чужденци. Сега украинците имат министър грузинец, литовец, американка, рускиня и т.н.

Така да се каже, предстоят интересни събития тази зима в Украйна и успокоението за нас българите, че има по-зле и от нас.



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexs - Предстоят тепърва интерсни съб...
24.09.2015 09:39
Предстоят тепърва интерсни събития в Украйна а на народа тежко му!
цитирай
2. theeconomist - Ще им надянат
26.09.2015 18:13
"гривната" на .......:-))

Поздрави!
цитирай
3. shambala - .
28.09.2015 17:05
theeconomist написа:
Ще им надянат"гривната" на .......:-))


на халката?
цитирай
4. planinitenabulgaria - Палитрата в Украина е пъстра -
30.09.2015 00:10
министрите им са от различни чужди етноси, а не украинци. Но и около Украина палитрата е не по-малко пъстра - за и против украинците пишат поръчкови писачи с имена на руски богатири, не вдяващи в казуса примати, хибридни войници на Путин със заповед за назначение трол в социалните мрежи, недоклатени дами и въобще неизклатвани, педераски и лезбийци. Такива герои нашего времени търся по блоговете, съжалявам, че във Вашия такову нещо немА. Имам критика обаче по излагането на матриала, така не се пише. И като по-фърст от Вас Ви предлагам помощ - когато решите да пишете статия, изпратете ми я да Ви я редактирам. Само че изискванията ми са статията да прави смисъл, да носи послания към тези, които ще я прочетат - да не е някоя простотия, защото ще Ви я върна непопоправена.
Критикувайки ме за тригодишния ми труд върху творчеството на Шостакович и мястото му в историята на Русия Вие запазвате компетентно мълчание по просбата ми да ме допълните, къде нещо съм пропуснАл. Критикувайки ме, трябва да сте по-наясно от мен с този титан на ХХ век. Ако не отговорите на призива ми да конкретизирате критиката си ще помисля, че сте трол и че сте изпълнили целеви приказ от Центъра. А сега се криете, защото в тази област познанията Ви са недостатъчни. Понеже съм изключително скромен няма да приравня познанията Ви в тази област с тези на бозайниците и подобно на Вас запазвам компетенто мълчание. Предполагам, аз повече разбирам от бозайници, примати и маймуни отколкото Вие от музика....
цитирай
5. saanki - поздрав ,русти ,Моля предай нататък ...
30.09.2015 10:00

ЕТО ОТ КЪДЕ Е КРАДЕН МАТЕРИАЛА на ГОГО
за поста „ ТИ си ХАКЕР ...Сине мой !!!

peshev/blog/harakterni-belezi-na-hakera/


блогерът Георги Ст./44 Сф.
краде редовно и нагло материали от мрежата, и си ги „пише“ за ..свои !?


starforlife/.../ti-si-haker-niama-po-prestijno-.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3820937
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив