Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 14:39 - ОЧАКВАНО
Автор: rustam Категория: Бизнес   
Прочетен: 8899 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 31.07.2017 14:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Едно важно решение на немския съд в Дюселдорф от 28.07. остана неотразено, некоментирано и игнорирано от нашите медии. Този факт по никакъв начин не отменя огромното му значение за България и  по-точно за нашата икономика. И не само за нашата. Ето за какво става въпрос:

На посочената дата немският съд на последна инстанция отхвърли колективния иск на Полша и Украйна относно свързването на "Северен поток 2" с газопровода "ОПАЛ". Какво представлява "ОПАЛ"? Това е газопровод, който свързва Германия с Чехия и Унгария и по който руският газ стига директно до Централна Европа, заобикаляйки най-вече Украйна. Естествено, че този път на газа може да бъда продължен, примерно до Хърватия, Италия и т.н.

Съдът отхвърли като несъстоятелни твърденията на поляците и украинците, че по този начин са причиняват непоправими щети на икономиките им. В контекста на това, че договорът между Русия и Украйна за пренос на газ приключва в 2019 г., стават още по-ясни санкциите на САЩ от последните дни.

Но това, както се казва, едно на ръка. След пускането на връзката между "Северен поток" и "ОПАЛ" още по страшно става и безсмислието на онова чудо, наречено хъб "Балкан". Въпросното съоръжение, метафорично казано, се явява врата в пустото поле. Непотребно. Може да се зададе обаче въпросът: "Не е ли престъпление да се разхищават  огромни средства за строежа на съоръжение без реално покритие и смисъл?". Кога ще дойде ред да се поиска отговорност за това?


Тагове:   опал,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Поздравления за написаното, rustam!
31.07.2017 22:12
Изнесената информация напълно обезсмисля скъпото съоръжение, за което се разхищават огромни средства. Спомням си казаното от Рет Бътлър /един от главните герои на нашумелия роман на Маргарет Мичъл - "Отнесени от вихъра"/: При разрушаването на една страна се печелят най-лесно големи пари.
Нали сега някои /в предни позиции/ отново ще пълнят гушките яко, чрез безотчетно изтичане на средства в техните джобове. А ние - гражданите на тази страна, сме в ролята на Мунчовци, които всичко виждат и разбират, издавайки нечленоразделни звуци, с мечтата за своя спасител Русиян.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Аз мисля, че решение на проблема има:
31.07.2017 22:37
1. Бойко Борисов трябва да се скопи!
2. Министър-председател трябва да стане Другарката ниновА!

Само така България ще се оправи. Ще се построят и пътища към Каркария.
цитирай
3. apostapostoloff - rustam е мечтата на Людмила-
01.08.2017 05:48
всестранно развита личност, която, както виждаме, и от енергетика разбира. Да не говорм за това, че тук той демонстрира и пророчески дарби.

Само дето "Северен поток 2" изобщо няма да го бъде...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3820629
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив