Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2012 07:00 - ЕДНА ПЕСЕН - ЧЕТИРИ АРМИИ
Автор: rustam Категория: Изкуство   
Прочетен: 5813 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 04.12.2012 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Мое лично мнение е, че песента "Прощаването на славянката" е един от най-красивите и вълнуващи маршове в човешката история. Мелодията е широко позната у нас. 

   По повод 100 годишнината от Балканската война си струва да споменем един, малко известен факт:  "Прощаването на славянката" е създадена от  руския военен музикант А.Агапкин,  вдъхновен от   славните победи на българската армия над Турция през Балканската война.

    Независимо от официалната политика и конюктура, епичните битки на българите срещу Турция предизвикват вълна от възторг в Русия. 

     Гузно прикриван у нас  факт е, че Руският император, движен от подобни чувства, въоръжава и оборудва като дар, за своя сметка, Македоно-одринското опълчение през 1912 година! Най-добрите пушки и пълен боекомплект(патрони и гранати) за всеки български опълченец!  Същото онова опълчение, което разгромява елитната турска армия при Дедеагач.

    В този смисъл е и основниЯТ рефрен на този велик марш: "Отново в поход! Тръбата пак ни зове на свещен бой! Изправи се за Православната Вяра - Русия!"
    
     За мен огромен смисъл има и в това, че "Прощаването  на славянката" се е утвърдил като любим марш и на израелската армия. Същата онази армия, която днес представлява авангард на Цивилизацията срещу войстващия Ислям! Еврейскитке войници влизат в бой с "алахакбарите", водени именно  с тази песен - любим марш на руси и българи.


    Не на последно място, "Пращаването на славянката" е приет и за параден марш на ливанските християнски милиции! За някой може да е куриоз, но в писледния от трите клипа,по-долу, под звуците на същия марш командващият приема строя на араби християни!








Тагове:   с нами бог,


Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Хубав постинг.
04.12.2012 09:18
Не съм запознат с военните маршове, а към руските (особено към съветските), изпитвам съмнения, но истината е, че марша е познат на всеки служил в редовете на армията ни.
Не се съмнявам в приятелските чувства на създателите на точно този марш.
Изпитвам съмнения към мотивите за налагането му и популяризирането му от имперските амбиции на руската и после съветска администрация.

"Изправи се за Православната Вярата - Русия!" - точно този призив ме плаши най-много - да не решат в Кремъл един ден, че нашите земи трябва да се изчистят от исляма и да ни посетят в едно нескончаемо екскурзионно летуване частите на Червената армия.
Да не намесваме амбициите на исмяма и мераците на Кремъл за некакъв шизофреничен Трети Рим.

То православния комун. онанизъм в Русия днес е официалната идеология на войнстващите атеисти и уникални буклуци от сорта на червения гестаповец Путин, което е не само странно, но и абсурдно.

Най-отвратителни и вредни за всяко общество, от всички масови манипулатори, са религиозните измамници - без значение мюслеманци, християнци, юдейци и т.н..

После са националистите.

цитирай
2. lidislidis - Mного хубав руски марш!
04.12.2012 10:38
Не го бях чувала!
При нас се говори и пише малко за Русия...
Благодаря че го пусна да го чуя.
цитирай
3. alexs - Малко известен факт че този марш е ...
06.12.2012 17:29
Малко известен факт че този марш е бил и химн на белогвардейците на адмирал Колчак. Червените не са го забранили а във великата отечествена война бойците са били изпращани с този марш на фронта.
http://www.youtube.com/watch?v=2xWpwOJ6cEw
цитирай
4. saportok - Хубава музика!
09.12.2012 19:37
Хубава музика!
цитирай
5. dandaniya - Скапана снимка
10.12.2012 10:23
Смени я с оная с мазния старец, по си мязаш
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3809759
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив