Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 00:19 - СПАСИТЕЛ
Автор: rustam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1841 Коментари: 0 Гласове:
0



     Вчера беше датата, на която отбелязаха 119 години от основаването на Военномедицинска  Академия. Сигурен съм, че въобще няма да прозвучи  помпозно, ако кажа, че това май остана  единствената  истинска  Болница в България. Един простичък факт - къде  карат всеки един пострадал мафиот, богаташ или просто известна личност. Дори   простреляните полицаи - не ги спасяват в Болницата на МВР, а в съседната ВМА.
    Част от тази Болница е и най-добрата Клиника по съдова хирургия у нас. Най-добра, защото хората там не ги "хоспитализират" , а ги спасяват и лекуват. Всеки запознат знае, че ако хирургията е така да се каже върхът на медицинското изкуство, то съдовата хирургия е "висшия пилотаж" в хирургията.
    Шеф на тази клиника е полковник Кузман Гиров.  Изключителен човек. Спартанец по дух.На 59 изглежда като на 40.
      Всеки божи ден  програмата му е като алгоритъм -  в 7.30  Гиров влиза в операционната и оперира лично до 14 часа. Понякога по  3-4 тежки  операции. Дори при минимален шанс за пациента - винаги приема най-сложните действия. Спасил е хиляди. Владее най-съвременните методи на интервенция и лекуване. И понеже влага  цялото виртуозно майсторство в спасяването на съдовете, а не просто на живота - така е дал и "втори  живот" на стотици мъже.Работата му е ювелирна  и   напрегната до най-висок предел. Почива до 15 и след това до 19 приема и диагностицира. Пред кабинета му е  като пред Чистилище. Удивителното е, че и в най- усилните дни усмивката не слиза от устата му.
      Гиров е абсолютен световен авторитет. Почетен гост е на всеки световен форум на съдовите хирурзи. Чест би било да работи за най-реномираните университетски клиники по земното кълбо. Освен всичко обаче, той е човек с усещането  за дълг към България и българите. И човек с голямо сърце. Възхитителното съчетаване на  висше професионално майсторство с духовното излъчване на личността му - може да се събере в  единствената точна дума, която достойно  да го персонифицира  - СПАСИТЕЛ.
 
image


Тагове:   спасител,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3808360
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив