Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2013 17:26 - ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ
Автор: rustam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1302 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 10.06.2013 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Новата министърка на образованието Клисарова, още едва седнала, дето се вика, в министерското кресло, побърза да ни "светне", че основният проблем в образованието било отпадането на 25% от децата още до 7 клас.

    Др.Клисарова, основният проблем въобще не е в това, че една четвърт от децата отпадат в основната степен на образованието. Основният проблем е: "Защо отпадат?"

    А простичкият отговор се крие в една думичка: "бедност". Ужасна бедност. Истината е, че много деца не отиват на училище, защото просто в семействата нямат пари дори за нормална храна. Родителите им стоят без работа месеци! Посещавал съм домовете им и съм изтръпвал от студа и мизерията, в които съществуват. Познавам деца, които не могат да си позволят да купят карта за градски транспорт дори от крайните квартали на Бургас. А в моето училище има голям брой ученици не от града, а от областта, за които месечна карта от Айтос или Карнобат е непосилно бреме.

     Още по-ужасяващата истина е, че "жълтата гостенка" се върна в българското училище. В моя клас две момчета заболяха за година от туберколоза и едва ги откопчиха от лапите на смъртта. Малките гаврошовци не са поетични персонажи, те са реални герои в пролетарските училища в окаяна България.

     Това е положението,др.Клисарова и недейте да подменяте проблема, който според вас можело да се реши със засилване на "възпитателните мерки". Глупости! Какви възпитателни мерки, бе другарко. децата нямат какво да ядат.
   



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elinora - На мен тази новата министърка хич не ми вдъхва доверие нещо!
10.06.2013 18:26
Още не започнала да министерства, па се овъртоли в разни недомислици. Имам предвид предучилищното образование и 4-ри годишните първокласници.
Иначе, за бедността не бях се замисляла. По-скоро си представям ромите седмокласници и техните сватби, ама това било заради тяхната вековна традиция да създават семейства още в крехка 12-13 годишна възраст обаче.
пп туберкулоза??? наистина ли?
цитирай
2. rustam - Е,
10.06.2013 18:43
има ги и "ромските сватби", така е. Но това не е основният проблем. Ти навярно си далече от контакти с истински бедни деца. Моето училище е на работническата класа и беднотията е толкова голяма, че направо захлюпва живота на момчетата. Карат с по един анцуг месеци, без пари за закуска.
За туберколозата - да наистина. Това са момчета на 17 години и въобще не са от деградирали семейства, но липсата на доходи ги смачква.
цитирай
3. elinora - Да, далеч съм.
10.06.2013 19:02
В близкото ми обкръжение няма истински бедни хора освен бедни духом евентуално, а в работата ми направо общувам с прекалено задоволени деца от мнооооого заможни семейства. Виж какъв парадокс - при нас е зор да храним децата разделно, с много плодове и зеленчуци по между храненията, с куп глезотийки, с бутикови торти за рожденни дни, които струват колкото минимална заплата, а при вас имало гладуващи деца... Егати скапаната държава
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3822086
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив