Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 22:24 - PISA и ВЪЛНЕНИЯТА НА ГАНЬО
Автор: rustam Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 22892 Коментари: 63 Гласове:
33

Последна промяна: 20.02.2012 23:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    От първия ми блогов контакт с Митьо Потника, не съм изменил мнението си, че той е една от най-ярките персонификации на съвременния Бай Ганьо в Блогбг. Тия дни наш Митьо пак е успял да копира и пейстне поредния гнусен донос за България. За какво става дума? Става дума за една унизитeлна фалшива партенка, изфабрикувана, за да могат нещастни мизирабли като Митю да се почувстват значими. Пасквилът, озаглавен от "мъдрия" Потник -  БЪЛГАРЧЕТАТА ВОДЯТ В КЛАСАЦИЯ ПО ЗАТЪПЯВАНЕ! е нищо повече от една подла гавра с националната ни чест. Верно, че въпросната "сензация" се въргаляше в нета цял месец, преди Митю да я пльосне и той. Но също така вярно е и това, че автор на въпросното "научно изследване",  всъщност е една провинциална неправителствена организация,  базирана в Ирландия и кръстена  Европейската фондация за подобряване качеството на живот. Това нито е институция, нито е НПО със сериозен авторитет. Позорното, обаче, не е толкова, че наш Митю е решил да храчи по българското, а че се намери цял хор квачки и пуяци, които да му пригласят.

    А сега - къде всъщност е истината? Истината се нарича PISA. Това е изпитен формат, създаден от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. За несведущите - това е най-авторитетната световна икономическа организация. С 30 страни - членки. Тези страни представляват  90% от световната икономика.От 2000 година тези страни създават специален изпитен формат, валиден за децата по цял свят и наречен PISA. Програмата за оценяване е уникална. България участва в нея от 2006г. Ако трябва лаконично да обобщим целта на този международен изпит, тя е - установяване на "Функционалната грамотност" на учениците. В никакъв случай не трябва да се бърка с понятието "езикова грамотност." Функционалната грамотност е критерий, който измерва с точни параметри адекватността на знанията на учениците към прилагането им в практическия обществен живот.

  Та точно, съгласно последния проведен изпит PISA  през 2011 година, българските ученици се нареждат по своите резултати на 11 място в света! С еднакъв брой точки с учениците от Холандия, Люксембург и 3 канадски провинции( Алберта, Онтарио и Колумбия). При положение, че в съзтезанието участват представители на 65 страни от училища, избрани на произволен принцип! За сравнение - зад българчетата остават французи, американци и пр.

  На дъното на тази класация се намират учениците от ЮАР.

  Е, на първите места, с абсолютно превъзходство са учениците от Руската федерация и Германия.

   Аз разбирам мотивите на резоньорите байганьовци от вида "Потник". Навярно им става хубаво да се почувстват и те значими, учени, важни, упражнявайки се в ругатни и псувни спрямо народа си. Сигурно е така. Но и ние имаме не по-малко право да им кажем истината, че всъщност са едни жалки ганьовци и нищо повече. 

  


Тагове:   потник,   митю,   ганьо,


Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. idealist - Добре е,
20.02.2012 23:04
ако сме 11-ти от 65 държави. А още по-добре би било не само по PISA-та, но и по ПИЦА-та да сме 11-ти :)
цитирай
2. rustam - идеалист,
20.02.2012 23:06
произнася се "пиза" Изпитът е уникален. Смятам да пусна някои от разсекретените задачи тия дни. От Бургас са избрали таз година 3 училища.
цитирай
3. rustam - Благодаря ти...
20.02.2012 23:07
щракалке, приятно е да чувствам твоето рамо. :)
цитирай
4. анонимен - ръкавче
20.02.2012 23:17
Митьо е не само класика в тъпотата, но и се явява безплатен мегафон на онези, които искат да ни затрият като нация. Ние сме достатъчно умни, интелигентни и начетени, за да се прекланяме пред "ценностната" система на кухите американски лейки, или западните малоумници. Нашите деца не случайно обират наградите по всички международни състезания по математика, по информатика, по физика, което обезмисля бледите "интелектуални" напъни на кипърския тъпанар да блесне, копирайки за пореден път материали от нета.
Такива безпочвени и уникално изтъркани клишета, не само не могат да влязат в устата на никой патриот, но и в празната глава дори на най-скудоумния мангал.
България е люлка на безброй талантливи умове и ще бъде безпощадна към такива предатели и гъзолизци като мистър Потник ! Поздрави за материала!
цитирай
5. blackpredator - Потник с потури!
20.02.2012 23:38
Блогов дизайн. Има и други в тая униформа...

Що чупиш мускалите на човека бе?:(
цитирай
6. rustam - ан5
20.02.2012 23:46
Настървението и бясът, с който съвременните бай Ганьовци търсят поводи да обругаят родината си са отвратителни.
Удивително е съчетаването на примитивизъм и наглост в този предател.
цитирай
7. rustam - :)
20.02.2012 23:49
БП, според другия блогов "мозък", това съвсем не е потник, а юнашка фанелка.
Навярно и издънените и увиснали на коленете му камуфлажи не са гащи, а голф панталон.
цитирай
8. анонимен - поздрав на анонимен 5!
21.02.2012 00:25
кипърския гастарбайтер гастролира в блоговете на интелигентни хора,мисли си,че като се отърка и пусне някой безумен коментар,скалата на собственото му величие ще удари тавана.ужаса идва в неговия блог. като не може да измисли нищо свое, непрекъснато копира чужди текстове,разбира се не казва от къде са се появили и баламите се възхищават на стройните му мисловни процеси.малко е да се каже,че е наглец.точното определение за него е КРАДЕЦ.
българин не би написал пасквил като неговия.нека сме снизходителни.високите кипърски температури са изгладили единственото набраздяване в черепната му кутия.
цитирай
9. lidislidis - Споделям възмущението ти по повода
21.02.2012 00:28
Много агресия и глупост има в българските форуми ...
Жалко за пишещите ги и за подкрепящите ги "приятелски" формации .
Още по- жалко за нивото на тези, които ги отразяват на страниците си и ги помпат с прочита, да се веят и вадят очите на читателите от 1 стр. на "ИЗБРАНИ"...
В същото време спират умишлено достоверни материали на българи пишещи от чужбина, а не пействащи глупости с цел, като него... Де да знам, може и платен да е..щом е с надрусани прочита за тези глупости и провокации и се вя 3 дена на 1 стр!?
цитирай
10. анонимен - Съгласен съм с ан.5
21.02.2012 01:11
Митьо Потника е класика в тъпотата!
цитирай
11. pantaleev - И аз съм съгласен с всичко написано
21.02.2012 09:25
от Колегата Рустамич и някои умни анонимни които рядко се срещат в този сайт. Потника много се е вживял да дава акъл на българите, да обобщава, да коментира... а самият той - бачкатор на маслини в Кипър.
Такива заслужават искрено да им се надсмиваме.
цитирай
12. анонимен - Добре е, че има хора, които
21.02.2012 11:07
разобличават прехвърлилите мяра с копи/пейст. Недоразумения от порода "Потник" би трябвало да нямат място за изява в публичното пространство. За съжаление се намират клакьори, достатъчно неосведомени, за да приемат написаното като авторски текст.
Имам предложение - когато Потника пусне нов пост, нека всички читатели първо проверят в гугъл откъде е крал и тогава да коментират.)
цитирай
13. rustam - lidislidis
21.02.2012 11:38
За съжаление, това е реалната картина на блога - Митю Потника да е лице на сайта. Както казва една набедена "журналистка" - "пълна отврат"
Не знам дали е платен драскач, но при всички случаи е удобен кресльо и рупор на онези,на които много им се иска българите да са част от блатото.
цитирай
14. rustam - Пантич,
21.02.2012 11:39
докъде стигнахме - лумпени и бакшиши да дават акъл и да "оправят" България.
За съжаление обаче, "потниците" и "анцузите" все по-силно успяват да надвикат разума.
цитирай
15. rustam - ан13
21.02.2012 11:41
струва ми се, че справедливо и заслужено ще бъде "Мъдрия" потник да бъде издигнат като шеф на глупаците в Блога.
цитирай
16. анонимен - rustam,
21.02.2012 12:02
Шеф на глупаците... мммм... доста високо го издигаш в йерархията. Ще вземе да се възгордее с шефското място и после теб ще изкарам виновен за новите простотии, които ще показва.)
цитирай
17. анонимен - Дано не прочете някой даскал, но ...
21.02.2012 13:20
Дано не прочете някой даскал, но проблема е именно в учителите. Глупави и невъзпитани. Би трябвало те да се учат от учениците, а не обратното.
цитирай
18. анонимен - Постингът е много стойностен и в ...
21.02.2012 14:18
Постингът е много стойностен и в никакъв случй не е оплюване, штракалке.
Съвсем аргументирано и обосновано се осъжда точно оплюването на българското.
цитирай
19. rustam - Полигоре,
21.02.2012 14:24
въпросният хулител и лумпен - псувач е знаменосец от звеното"радиоточка" към ТКЗС "Парнас" с председател др. Чу.
цитирай
20. alexs - Българските деца са доста интел...
21.02.2012 14:26
Българските деца са доста интелегентни факт е, че печелят много международни олимпияди по математика, информатика, физика. Има проблеми в образователната система, но затова не са виновни учениците и учителите а ония на върха!
цитирай
21. rustam - alexs
21.02.2012 14:34
Тези, които ръководят въпросната ОИСР не "страдат" от излишен сантиментализъм. Създаването на подобен универсален формат за измерване и сравнение на "грамотността" на учениците е продиктувано от икономически интереси. Това е и начин "големите" да си сверяват часовника с ония отзад, доколко образованието им е адекватно на съвремения начин на живот.
Проблеми има, така е. Но да се плюе, че българчетата били неуки и неграмотни, при положение, че са 11 в света, това просто е гадост.
цитирай
22. pegas08 - Ръсти, пак съм с теб!
21.02.2012 14:38
Пак сме си най-умни.
Мен ако питаш.тези извадки са пенкелер, за умност и за тъпост!
Питай някого къде са нашите гаменчета по дивотия, побоища, алкохол и дрога!
Това си е тути ди капи класация!
А там,имам скромното подозрение , че мамката си трака, да ме прощват дамите!

Гоним ги там Харлемите, по петите!
Айде, мир, брадър!
цитирай
23. rustam - Пегас,
21.02.2012 14:45
и днес, както и вчера пак ги е имало тези, за които говориш. От една страна лумпените и гамените, от друга страна свестните и умните. Хубав пример е авторът на въпросната "статия". Неук, необразован човек, тръгнал да оправя квото му падне в нашето общество. "Нашите гаменчета" може и да бият по дивотия чуждите, но тук не става въпрос за тях. А за онези, които и на другия край на света ще се справят и с най-сложната работа, и с най-тежката.

цитирай
24. анонимен - pegas08,
21.02.2012 14:46
Ако имаме родители като потника, ще задминем и Харлемите. Какво да очакваме от деца, расли в обкръжението на псуващи и крадящи родители? Ще се формират тупани като създателите си.
цитирай
25. ka4ak - Свилене,трябва и от гнусотиите,да извадим,положителното и да се постараем,всички заедно,да няма такива!!!:)))
21.02.2012 15:04
ka4ak написа:
Това,че те харесвам,като позиции,няма да те отърве от моята критика!Мразя,само да пискаме,а да не казваме,как да решим проблема!Имам решението,но както сам знаеш,сам човек е само за кенефа!:(
Казах ти какво е моето решение!Оплюваш ме или се съгласяваш с мен,или предлагаш съвсем друго,но не ми се обясняваш,като ученичка!:(

ketcakuatl написа:
Твоето решение е 'недемократично'. Как така ще караш насила олигофрените да се ограмотяват? Ми като не могат и не искат как да стане. С бой? Аз предлагам друго. Ограничаване на права. Например - това да могат да гласуват. Да не се гласува по сегашният, идиотски начин, с кръстче. Всеки да е длъжен да изпише правилно името на кандидата. Ако има грешка - вота да е недействителен! Щом някой има правото и избора да е прост, да няма възможност да налага простотията си на другите. Не е ли даже логично?

ka4ak написа:
Моето "недемократично" решение,смятам,че не противоречи на демокрацията!Не мога да се съглася,да има неграмотни граждани на България и това да е демократично!Напротив,много по голямо престъпление е да отглеждаш,АУТСАЙДЕРИ на обществото!!!:(Децата не са виновни,за това и след като не можеш да си РОДИТЕЛ,има си начин,ДРУГ,ДА ПОЕМЕ РОДИТЕЛСКИТЕ ТИ ПРАВА И ДА ОБГРИЖИ С ЛЮБОВ И МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО,ТЕЗИ НЕВИННИ ДЕЦА!!!
За изборите,трябва да са задължителни и да може да гласуваме и по електронен път,другото е недемократично!

Поздрави и нека се опитаме,да спасим Нашата България!:)
цитирай
26. rustam - Качак,
21.02.2012 15:11
разбираш ли къде е цялата ирония? Блогър, който сам не може правилно да изпише ника си, е тръгнал да оправя другите. Митето дори не си е направил труда да провери, че въпросното божество се пише "кетцаЛкуатъл", но това не му пречи да нарича олигофрени българските деца.

"Задължителни избори" е оксиморон. Защото, да избираш е "ПРАВО", а не "ЗАДЪЛЖЕНИЕ" и отказът да участваш в избори, също е "ИЗБОР"

А неграмотни граждани винаги е имало и ще има. Такъв е животът, уви. Дори и в най-динамичните си години българската държава е имало ярко разслоение на грамотни и неуки хора. Освен това, научен факт е, че колкото и да ни се иска, хората не се раждат с равни умствени способности.
цитирай
27. ka4ak - С оксиморона,не съм съгласен!Като гражданин на България,можеш да пуснеш и празен,плик,но трябва да гласуваш!
21.02.2012 16:05
Не е нормално,да пискаме за граждански права и свободи,а да не участваш в най-важния процес на демокрацията ИЗБОРИТЕ и после да пискаш и да искаш,след като не си си направил трудът,да отидеш до урните!За това предлагам и електронно,гласуване,за да е максимално улеснен гражданина!Съседна Гърция,е с такъв режим и както си забелязал и при най-малко засягане на правата им,се вдигат,защото са гласували и могат да търсят отговорност,за гласът си!Това ужким е дребно,но може да даде сила на всеки,защото ще е изпълнил,гражданския си дълг и е гласувал/независимо как/!!!:)))
А,ЗА НЕГРАМОТНИТЕ!В Конституцията е записано,че образованието е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО до 16години и БЕЗПЛАТНО!Официалния език е БЪЛГАРСКИЯ!
"Напротив,много по голямо престъпление е да отглеждаш,АУТСАЙДЕРИ на обществото!!!:(Децата не са виновни,за това и след като не можеш да си РОДИТЕЛ,има си начин,ДРУГ,ДА ПОЕМЕ РОДИТЕЛСКИТЕ ТИ ПРАВА И ДА ОБГРИЖИ С ЛЮБОВ И МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО,ТЕЗИ НЕВИННИ ДЕЦА!!!"
цитирай
28. анонимен - А как да възпитаме достойни българи,
21.02.2012 16:12
след като те постоянно слушат колко са тъпи? Българина има природен интелект,явно това дразни много "велики" народи.Явно е,че имат и лакеи сред нас...
цитирай
29. анонимен - въпрос
21.02.2012 16:20
до кога митьо потника ще продължава да публикува чужди статии и да не посочва източника?
и още - докога разни възторжени лелки ще му се връзват на селяндурските плагиатски номера?
цитирай
30. becksss - Не казвам, че съм напълно съгласен с ...
21.02.2012 16:37
Не казвам, че съм напълно съгласен с публикацията на ketcakuatl, но не ви ли се струва малко тъпо да изливате един тон помия отгоре му, при положение, че него го няма тук, вместо да обсъждате темата?
цитирай
31. анонимен - към автора на статията - вземете ...
21.02.2012 16:58
към автора на статията - вземете тестовете пиза, миза и лиза и резултатите на "великите българчета", хвърлете ги в тоалетната и пуснете и водата след тях. След това вижте в интернет кои държави имат най-добрите университети за да разберете кой къде се намира и защо ние сме някъде на дъното, може би на 12345-о място. Абсолютно смешна статия, да не говорим че по обидите, които отправяте си личи че Бай Ганьо сте единствено вие!!!!
цитирай
32. анонимен - 31. becksss -
21.02.2012 17:02
жоре, вместо да ебеш дърти бабички, ти си губиш времето по сериозните блогови теми???
и с какъв акъл се развяваш тук, като има още блогове на стари кикимори, които не си опрашил? деева и смешника грозен...
цитирай
33. rustam - Качак,
21.02.2012 17:20
електронното гласуване - ок. Не виждам спор в смисъла му.
Но да зъдължаваш някого да гласува, при положение, че в Конституцията е записано, че това е "право", а не задължение?
Нали затова е демокрацията - заради гарантиране на правата. Абсурдно е да трансформираш права в задължения.
цитирай
34. rustam - becksss
21.02.2012 17:23
1. първо - кетцакуатъл няма как да се появи в този постинг и блог. Според теб, това знечи ли, че блогърите, било то и анонимни, не могат да споделят мнението си за него? При положение, че същият Потник непрестанно прави точно това. Псува гнусно и ругае блогъри в тяхно "отсъствие"

2.темата пряко е свързана с ганьовските превъплъщения на въпросния, така че, няма как да обсъждаш темата, без да го споменеш.
цитирай
35. rustam - stoyanski
21.02.2012 17:31
Нещо куца от гледна точка на чистата логика в коментара ти.
Не става ясно по какво точно, според теб, се намираме на "дъното?"
По най-добри университети или по най-глупави блогърски коментари?

Ще бъдеш ли така добър да ми дадеш линк, за да видя в интернет?:)

Не ти ли се струва, че всеки средностатистически глупак, в момента, в който вземе да се затрудни с осмислянето на нещо по-сложно, веднага се втурва да го завира някъде? Какво мислиш по този въпрос?
цитирай
36. lidislidis - Да, за този ганьовски манталитет си прав, Рустаме...
21.02.2012 18:01
Все повече в блога се набиват невежи хора с балонни и болни притенции, да дават акъл и да ругаят другите. Знаем ги , че подхождат така от безсилие и глупост. Използват всякакви методи, от прости, по- прости за да изпъкнат. Често прибягват до лъжи и очерняне, до нетно преследване. Тези неща са характерни за групата им обособила се тук да самоизпъква с простотия , с надписани прочита , клюкарство, лъжи и манипулации, обиди и всичко характерно за лъже демокрацията , която ги е възпитала такива, ...и която навярно и децата им ще направи същите...Жалко за децата на такива "родители".
Повод да дам този коментар е, че се самозабравиха групата им с описаните начини на действие в блога. Да се налагат с агресия и обиди с просташки манталитет...
Бандитизъм, лъжи и измами , оплюване...за собствено НИЩОЖНО облагодетелстване...проста работа! Добре, че има и свестни българи, които не използват в ежедневието си подобни начини на общуване.
пп Да попитам кой е помпаджията им и докога ще са с бандитски привилегии в блога??? Ятак ли им е някой модератор, като тях? Очи ни извадиха с надписани прочита и уши ни заглушиха с арогантните си постинги!
цитирай
37. becksss - Пак казвам - не съм му адвокат.
21.02.2012 18:04
rustam написа:
1. първо - кетцакуатъл няма как да се появи в този постинг и блог. Според теб, това знечи ли, че блогърите, било то и анонимни, не могат да споделят мнението си за него? При положение, че същият Потник непрестанно прави точно това. Псува гнусно и ругае блогъри в тяхно "отсъствие"

2.темата пряко е свързана с ганьовските превъплъщения на въпросния, така че, няма как да обсъждаш темата, без да го споменеш.


Но нещо анонимните ми идват в повечко. Е, все пак това си е твоят блог и ти си го командваш, нали така?
цитирай
38. lidislidis - Ето това например не е реални прочита
21.02.2012 18:13
от: angpiskova

Прочетен: 1683 Коментари: 14 Гласове: 26

Както и на "фотографката" която след малко ще се възкачи със самонадписани прочита в ИЗБРАНИ и която е приела тактиката на очерняне, селски лъжи, интриги и оплювания за да е блог известна с това...
На ка4ак, както и на тези тетки, ще кажа само, че са далече от демокрацията и човещината ...много далече...светлинни години са зад нея. За техна жалост !
цитирай
39. ka4ak - Гражданството,дава права,но носи и задължения!
21.02.2012 18:14
Според мен,се обезмисля гражданството,след като не участваш в изборите!За това трябва да бъде вменено,като задължение,за да имаш самочуствието,че си от тази общност и съответно,без притеснение да критикуваш и искаш,защото си участвал!Безхаберието,което се наблюдава непрекъснато,е резултат и на това!Гражданското общество,което бленуваме,не се получава,точно заради тази "демократична"норма,която технично позволява,да не се изгради активния гражданин с това"право"!
Пак,ще се повторя,но неучастието в изборите,автоматично те прави,инертен и безотговорен и когато те мачкат,няма да се почуства и той,мачкан! и съответно да тръгне да те защитава,защото е близко до ума,че щом на теб се е случило,няма гаранция и за него!
Това се възпитава и една и страшно важна промяна е,да бъде задъжение!!! гражданина,да гласува
цитирай
40. lidislidis - Ка4ак Не си наясно с демократични принципи , не ми поднасяй примери из американската демокрация, която не е демокрация на практика, а само на теория...
21.02.2012 18:38
ka4ak написа:
Според мен,се обезмисля гражданството,след като не участваш в изборите!За това трябва да бъде вменено,като задължение,за да имаш самочуствието,че си от тази общност и съответно,без притеснение да критикуваш и искаш,защото си участвал!Безхаберието,което се наблюдава непрекъснато,е резултат и на това!Гражданското общество,което бленуваме,не се получава,точно заради тази "демократична"норма,която технично позволява,да не се изгради активния гражданин с това"право"!
Пак,ще се повторя,но неучастието в изборите,автоматично те прави,инертен и безотговорен и когато те мачкат,няма да се почуства и той,мачкан! и съответно да тръгне да те защитава,защото е близко до ума,че щом на теб се е случило,няма гаранция и за него!
Това се възпитава и една и страшно важна промяна е,да бъде задъжение!!! гражданина,да гласува


Не ми говори за демократични теории, аз 20 г. живея в демокрация на практика...нямам нужда ти и "фотографки" и бг измислени "журналистки" да ме "учите" с оскъдна теория...
цитирай
41. rustam - becksss
21.02.2012 18:42
Въобще не става дума за симпатия. Този, който на теб ти харесва, на мене може да бъде противен. Но, все пак, съгласи се, че в статията ми става дума действително за една евтина и подла манипулация и лъжа, а не за личностни пристрастия.
цитирай
42. rustam - Лидис,
21.02.2012 18:44
разбира се, че при набедената другарка "журналистка" става въпрос за манипулиране на блога й. Това я прави донякъде щастлива. Ето, онзи ден щеше да се пръсне, че нескопосаното й интервю било препечатано в няколко вестника.

Другите журналисти през ден пускат авторски статии и го смятат за рутинна работа, но нашата другарка явно го е взела за събитие.
цитирай
43. rustam - качак,
21.02.2012 18:48
много отдавна един велик социшален антрополог е открил аксиомата, че основна движеща сила в поведението на човешката личност са интересите. Било материални, било духовни.

Не става със задължаване, не ставааааааа. Създайте интерес към участието в изборите, дори и първичен. Това може да мотивира хората.

например - всеки който гласува, 5% му свали данъците.По ще свърши работа от глоби и наказания за неучастие
цитирай
44. lidislidis - Долна история! С едната ръка пише и се напъва боса в материята, а с другата си друса прочита и гласове!:)))))))
21.02.2012 18:58
rustam написа:
разбира се, че при набедената другарка "журналистка" става въпрос за манипулиране на блога й. Това я прави донякъде щастлива. Ето, онзи ден щеше да се пръсне, че нескопосаното й интервю било препечатано в няколко вестника.

Другите журналисти през ден пускат авторски статии и го смятат за рутинна работа, но нашата другарка явно го е взела за събитие.

Пълен резил ... смешен фарс!
цитирай
45. raders - Има нещо, което не отчитате. Това е, ...
21.02.2012 19:01
Има нещо,което не отчитате. Това е, че много млади и интелигентни хора забягнаха и децата им се раждат в чужбина. А тук процентът на циганите нараства, което неименуемо се отразява и на процента на грамотността. /А изследванията се правят процентно и не засягат само София/. Да не говорим за сбърканата по принцип образователна система у нас. Така че колегата, по когото плюете, може до голяма степен да се окаже прав за съжаление.
цитирай
46. ka4ak - Лидис,не коментирам Финландия,а България!
21.02.2012 19:10
Тук сме балканци и за това давам,за пример Гърция,където гласуването е задължително и имат гражданско общество,колкото и да ги плюеме!
САЩ,също колкото и да ги плюеме,избраха Обама за президент и каквито и грехове да имат,заради един техен гражданин,може и война да ти обяват!
А иначе всеки е свободен,да дава характеристики!
цитирай
47. babaelenica - Двойният стандарт на блогъра becksss
21.02.2012 19:10
Той може да пише, че не харесва блогъра chavdar01, но rustam не може да не харесва ketcakuatl. В поста за Чавдар, бекс не беше посочил никакви аргументи, само едно изречение, че Чавдарчо е доста глупаво момче. Тук Рустам се обосновава, а всички коментиращи знаят за плагиатствата на кеца.
Бекс, защо не написа постинг – Потникът е доста глупаво момче? Ясно е защо, кеца ти облизва задника в твоя блог, защо да го гониш. Неудобно ти е да се хвърлиш директно в негова защита, осъзнавайки прекрасно, че такъв човек не може да бъде защитен, затова шикалкавиш. Питала съм те, защо търпиш това недоразумение да се изхожда в блога ти, ти отговори, ами той ми е фен. :)))
По какво се различаваш от хората, които псуваш? Не излизай с номера, че на простака може да се отвърне само с простащина, иначе той няма да те разбере. Напоследък си залял блогпространството с невъзможни груби цинизми. От човека, който написа стих срещу лизачите на Първа се превърна в приемащия такива лизачи. Отдавна мина времето, когато се считаше независим. Всеки, който те критикува преминава в графата "враг", всеки, който ти се подмазва е "приятел". И няма никакво значение какви са личностните качества на отделния човек.
Казваш, анонимните ти идвали в повечко… Ами нали точно ти остави анонимните да се изхождат по мой адрес в собствения ти блог!!! Кога си искрен?
Твоето поведение аз наричам "двоен стандарт".
цитирай
48. ka4ak - Свилене,подробности е как да стане!
21.02.2012 19:20
Просто ти казвам,че трябва да го направиме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ако желаем активно,гражданско общество!!!
цитирай
49. rustam - raders
21.02.2012 19:33
казваш не отчитаме. Кое точно не е отчетено? Ето, от една страна е някаква измислена фондация от ирландската провинция, над чията провокация Митю се пени като бесен.

От друга страна е въпросният световнопризнат формат! Повтарям- световнопризнат и там нашите деца са на 11 място. Просто и ясно.
цитирай
50. rustam - Еленице,
21.02.2012 19:36
както се казва, нямам какво да добавя.
цитирай
51. анонимен - Ебеска
21.02.2012 19:55

Къде изчезна Понтис?
цитирай
52. lidislidis - ka4ak
21.02.2012 19:59
За гражданско общество трябва убедено, а не обедняло общество на което да му се сложи хамута на диктатурата...Убеждение, а не задължение. Не зная как си ги представяте тези форми на задължение...за да се възползват от тях пак определени лидери, което пък е пак в противовес на демократичните права на хората. Дълъг етап е съзряването на убеждение и не става на сила. Ми то и сега кажи речи е задължително , купено и манипулирано,а с електронното гласуване и въвеждането на задължително гласуване още повече. Общество има, когато има условия за него. За сега има само много разделение , ненавист и отчаяние , невяра в хората ви. И с право. Не бяха един и два пъти лъгани и използвани . Не стават пребоядисани лидери с похватите на "лъжежурналистката" без елементарни знания , а със смешни напъни и бооса общество да прави и черпи дивиденти от нещастието на хората и собствената си елементарна бруталщина и подход в стремежите си да изпъкне.
цитирай
53. rustam - Ебеска?
21.02.2012 19:59
Понтис никога не е бил тук, за да изчезне.
цитирай
54. becksss - Еленице,
21.02.2012 21:09
в този кудкудялник, наречен за благозвучие с тежкарското "блог", всичко е мизерщина и идиотия. Някакви получовеци и фъфлещи малоумници са превзели всичко. Никакво желание нямам вече да пиша сериозни неща - ще плюя, ще псувам, ще се заяждам с когото не ми харесва и така. И не ми казвай кои хора да харесвам и кои не. Истината е, че не харесвам почти никого тук - не повече от двама-трима са. Останалите са ми напълно безразлични. Аз съм пълен простак - не го ли разбра? Съжалявам, че съм наранил нежните ти и изискани уши с моите цинизми!
цитирай
55. анонимен - Ебеска
21.02.2012 21:20
Ако не се появи Понтис ще се прехвърля на един друг Поет!
цитирай
56. анонимен - ebeska
21.02.2012 21:22
becksss, свободен ли си за любов и нежна страст?
цитирай
57. babaelenica - Бекси,
21.02.2012 21:51
Даже преди теб диагностицирах състоянието на блога, ето защо не публикувам вече нищо тук. Яд ме е на теб, че от стойностен автор се превърна в обикновен трол.
Не забелязваш ли, че интелигентните ти читатели само преминават да гласуват, а не коментират? Вероятно причините са ти известни – никому не е приятно да стане обект на злостни подмятания, затова премълчават.
Ти обаче, сам се подлагаш на нелицеприятни нападки. Водиш безсмислени блогови войни. Знаеш, че не можеш да промениш манталитета на определени хора.
Най-вярната ти констатация е, че хората не четат. Те имат необходимост да се изкажат. Колкото по-злостно, толкова по-добре. За съжаление си обграден с подобни екземпляри и тук пасва поговорката – "С какъвто се събереш, такъв ставаш".
Дразнещо е обръщението ти "приятелю(амиго)", след като сам декларираш, че тук приятели нямаш. Зная колко си импулсивен, но няма да е лошо да опиташ да контролираш емоциите си. Това не е съвет, обикновено предложение е.
Лесно е да сееш цинизми и вярвам, че в началото си се забавлявал. Но също така вярвам, че вече ти е писнало. Задявките са елементарни и абсолютно еднакви. Липсва изтънченост и финес. Уморяват. Затова и ти вяло псуваш, само да не оставиш заяждането да виси самотно.
Написал си чудесно, провокативно есе, а виж вместо стойностни коментари, какво предизвиква. Ти си силен в писането, зарежи тролстването, то няма да ти поднесе трон.
:)))
цитирай
58. ka4ak - Лидис,знам много добре,че това е труден и продължителен процес,особено,след допълнителната 45 годишна повреда,доразмазана от 22 години преход!
21.02.2012 22:59
За това се включих в блога,защото тук е генерирана огромна сила,която още не осъзнаваме и подценяваме,а тя е основа за наченки на гражданско общество!Основния проблем е страх,а тук при положение,че всички са грамотни и по своему,анонимни/забелязва се положителна тенденция,на излизане от анонимност,все още рядка,но я има/,продължава криенето и непоемане на отговорност!Ако това е по интелигентната част от обществото,примерът е отчайващ!Правата на човека,продължава да е мъгла,а свободата на словото,парлама!Неосъзнаването на силата на твоя глас, е едно от нещата за които искам, гласуването да е задължително,за да могат да придобият самочуствие и да търсят сметка,защото са участвали и никой не може да се гаври с НАС!
Виж това:
06.06.2009 19:05 - Аз се чуствам,гражданин на България!Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 4921
Мой дълг пред Родината е да гласувам!Мое право е да потърся сметка,ако са злоупотребили с гласът ми!И ще я потърся!А Вие!

После дойде Книгата и Списанията,сега повиках на помощ и Дякона!
Тук е интересно от Книгата:
Роди се нещо ново, откриващо нови хоризонти и
изпращащо послание в бъдещето! Реални и «аноним-
ни» хора със свободна мисъл, по своему демонстрират
силата на свободния дух и търсят пътя за създаване на
търсената «истинска демокрация».
Творчеството свързва човека с Божественото, с вечните
идеи. То е призвано да извиси страдалеца, да из-
прави падналия и да го стимулира да продължи.
Всеки има своя позиция в живота и ако повярва в
себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне
на България. Защото страхът е окови на Свободата и
тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи!
НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО, НЕЗАВИСИМО ОТ НАШИТЕ
РАЗЛИЧИЯ!
ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБЪР!
Посрещането на Слънцето JULY MORNING на нос
Шабла ще постави началото на една красива традиция
за хората с творчески и свободен дух. Да пожелаем по-
пътен вятър на Свободните идеи по пътя на птиците VIA
PONTICA!
Нека като Мартин Лутър Кинг — създателят на дви-
жението за граждански права в Америка, кажем: „АЗ
ИМАМ МЕЧТА!“
САМО В ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ИМА ГРАЖДАН-
СКО ОБЩЕСТВО, ВЛАСТТА СЕ СТРАХУВА ДА ВЪРШИ
СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ И ДА СЕ ГАВРИ С ХОРАТА,
ЗАЩОТО Й СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ!
И нека с проекта „СВОБОДНИ ПОЕТИ в blog.bg —
Поезията — моят живот“ да направим първите реални
стъпки за създаване на Гражданско общество в България
и развитието на истинска демокрация!
ВЛАДИМИР КАЧАКЛИЕВ
1 юли 2009г.
нос ШАБЛА
***
СЛОВА — ЗАВЕТИ на ХРИСТО БОТЕВ:
„Само онзи, който е свободен, само той може да се
нарече човек в пълния смисъл на думата“.
„Както окото е потребно за светлината, ухото за
звукът, а разумът за разбирането и на най-простите ис-
тини, така също науката, образованието и развитието
са потребни, за който и да е народ, за да достигне до
известна степен на своето благосъстояние...“
„Идеята за свободата е всесилна и любовта към
нея, сичко може да прави"
цитирай
59. lidislidis - Хубаво ка4ак, зная, че много работиш по проблема...
21.02.2012 23:42
Както и изпитах на свой гръб лъжепророците на "свободния" човек у България в лицето на уж интелигенция , които зааради собствените си нагаждания в обществото и облаги ме изхвърлиха от 3 стихосбирки! И от твоята ... за блога да не говориме... Е, това свободни хора ли са , или роби на алчността си, без нищо човешко.. Нямам думи и определения...Мародери и егоисти...никакво общество не могат да направят с двуличие и показност на алчност. Работещи за собствено облагодетелстване ...Или по бай ганьовски...
Какво общество ще правите- демократично, сектантско, расистично, мутренско и т.н когато самите святкащи се за членове не знаят що е общество , или може би така им изнася да са облагодетелствани от тази общност с цената на всичко...!?
цитирай
60. becksss - Еленице,
22.02.2012 11:50
благодаря за психологическата дисекция на моята трансформация през последния месец и нещо!
Искам да се извиня на Рустам за оффтопик-а.
Да ти кажа нещо за Чавдарчо, дето само съм го бил обвинявал, че е глупав, без да се аргументирам. Ако му беше прегледала блога, щеше да разбереш, че няма чак такава нужда от аргументация, но, за да спиш спокойно, ще ти кажа защо го смятам за глупав. Пише с главни букви - това само по себе си е адски дразнещо и трудно за четене. Всичките му двеста и не знам си колко постинга са еднотипни - типичното българско плюене по политиците. Какъвто и постинг да пусне Чавдарчо, все едно вече го е пуснал преди една година примерно. Скучен, лаещ и смешен. Единственото, което се разбира от постингите му, е, че не харесва ГЕРБ. Нищо друго. Това може да го напише всеки един олигофрен с достъп до интернет.
Стига толкова за Чавдарчо.
Сега за мен малко.
"Яд ме е на теб, че от стойностен автор се превърна в обикновен трол."
Това са глупости и ти много добре го знаеш. Нито съм се променил, нито съм станал по-вулгарен. Винаги съм си бил такъв и всеки, който малко поне ме е чел, го знае. Единствената разлика е, че не ми се пише нищо сериозно тук вече - това го казвам искрено. Може някой ден да променя решението си, но поне засега нямам такова намерение. Харесва ми да си правя ташак (ауу, каква мръсна дума!!!) с дебилите в блога - разтоварване му казват на това.
За сегашното състояние на нещата вина имаш и ти - сещай се защо.
Ами това е.
Още веднъж се извинявам на автора на постинга за оффтопик-а, но явно от мен се изискваха някакви отговори и аз бях длъжен да ги дам. Вярно, можеше и на лични, ама не искам - нека всички да видят това.
Айде, със здраве!
цитирай
61. borjanmljakov - Кой по дяволите е шибаният потник?
02.03.2012 13:27
.
цитирай
62. rustam - Митю Потника
02.03.2012 15:18
е линк в текста.
но, за да разбереш-ето ти нещо от "избрани"

http://ketcakuatl.blog.bg/zabavlenie/2011/09/20/velikolepno-obekt-sym-na-hakerski-ataki.823124
цитирай
63. elinora - Рустаме,
03.03.2012 12:54
признай си, че просто завиждаш на човека!
Сега прочетох негов постинг, в който той твърди, че има по 10000 прочита на ден :)))))
пп честит национален празник! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3823850
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив