Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2012 22:23 - С ПЪЛНИ СИЛИ
Автор: rustam Категория: Политика   
Прочетен: 2055 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 01.08.2012 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Последнато заседание на Съвета по национална сигурност при президента завърши с една куха, пълна с изтъркани клишета, нищонезначеща резолюция. Ключовете думи, за кой ли път, " борба с пълни сили" "анализиране" и "актуализиране" не дадоха отговор на едни простичък въпрос:

   Защо в Кипър терориста го хванаха, а у нас не? При положение, че със сигурност е ясно, че профилът и методът на действие са почти идентични с бургаския. Странна е надменността, с която нашите "печени" антитерористи и разузнавачи гледат на "онези" гърчета. Но гърчетата си свършиха работата, факт.

   Отговорът е простичък. На летищата в Кипър полицаи и охранители проверяват документите, а ако се наложи и повече, на всеки, който ВЛИЗА в зала "ПРИСТИГАЩИ". На всеки!

  Какво правеха допреди атентата нашите полицейски и жандармерийски  патрулки на територията на летище Бургас? Основната им работа беше да темарят близо до входната бариера и да проверяват основно български коли дали имат винетки, технически преглед  и ГО. И да пишат актове, ако си в нарушение. Входът на "ПРИСТИГАЩИ" беше поверен на двама-трима разпасани частни охранители, които дремеха по кюшетата и си бъбреха с бакшишите.

 Беше ли провал за хората, които отговаряха за охраната на летището? Разбира се.
Въобще не е вярно това, което Премиерът твърдеше, че не можел да се избегне взрива при тези обстоятелства. Можеше. Ако нашите работеха както колегите си в Кипър.


Тагове:   безотговорност,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Истина е, че атентатор трудно може ...
01.08.2012 07:48
Истина е, че атентатор трудно може да бъде спрян, защото с месеци ще търси слабото място, докато го намери. Главният въпрос е защо правим така, че да ставаме мишена за атентатори. И отговорът е много прост. Защото сме слуги на най-големия световен терорист с който малките терористи са в перманентна война.
цитирай
2. rustam - Истината, Куш е
01.08.2012 09:54
че атентаторите ги хващат. Както беше в Кипър, както беше в Унгария по-рано тази година.
Но при положение, че не си направил и елементарното и да заявяваш, че видите ли било "невъзможно да се предотврати" е просто лъжа! И по същата логика, да казваш, че няма виновни - това е цинизъм.
цитирай
3. pantaleev - Колега Рустамич
02.08.2012 14:51
Отностно Кипър е ясно защо са хванали теториста - жената на Митко Потника е подала анонимен сигнал за намеренията на съпруга си!
Иначе президента е голям дурак!
цитирай
4. rustam - ехеееее, Пантич
02.08.2012 15:12
твърде правдоподобна версия, не мога да не призная!
цитирай
5. pantaleev - Така е
03.08.2012 14:39
Трябва да проявяваме доза остроумие и в най сложните ситуации. Винаги помага ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3825173
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив