Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 20:00 - ЗАЩО НЕ БЯГАТ В ГЪРЦИЯ ИЛИ КОЙ Е ВИНОВЕН?
Автор: rustam Категория: Туризъм   
Прочетен: 6592 Коментари: 17 Гласове:
27

Последна промяна: 03.10.2013 20:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Онзи ден уволниха шефа на Агенцията за бежанците, защото той, според др.Орешарски, бил виновен за кризата със сирийските бежанци. На всеки мислещ нормално човек е ясно, че въпросният чиновник не е нищо друго, освен "жертвен козел", за да могат поне временно истинските негодници да си измият ръчичките.

   В тази бутафорно и водевилно жертвоприношение удобна позиция и коленопреклонно мазнене заеха вкупом медиите ни. Понеже нито една не посмя да зададе на правителството ни простичките въпроси:

   Защо на границата между Гърция и Турция не се наблюдава явлението "вълна от сирийски бежанци"?

   Защо, след като бягат от насилието и ужасите на гражданската война, сирийските бежанци не предпочитат да си останат в Турция, а толкова ги е напънало към Нашенско? И то при положение, че Турция си е ислямска държава, а и в икономически план много по-стабилна от България?

 
Истината е, че основната мотивация на вълната от сирийски бежанци не е войната в тяхната родина, а е чисто икономическа с крайна цел-Западна Европа. И това става факт с престъпнато бездействие, а и с пряката помощ на управляващите в Турция и България. Всеки, който по-редовно посещава Турция знае как е наситена границата им с полиция, жандармерия и войскови части в непосредствена близост до нашата територия. За да бъде възможно свободното преминаване на сирийските бежанци през границата от турска страна - най-малко е необходимо бездействието на всички тези сили по границата. Обаче, като имам предвид мащаба -  стотиците преминаващи всики ден, цялата работа намирисва и на пряко "подпомагане" от страна на турски институции.

   От другата страна, в "комбината
" явно пряко са включени нашите МВР и Министерството на др. Вигенин. Това е очевидно заради елементарни ходове, които не се предприемат. Цялата пушилка около разсъжденията за вредата от затварянето на границата е отклоняване на вниманието. Ето някои от нормалинете действия, които трябваше да предприемат нашите упраляващи, ако ноистина си гледаха работата и служеха на народа и страната си:

    -Да се извика турския посланик във Външно и да му се заяви пряко и категорично в нота протеста ни относно гадните номера, които играят с бездейстгвите си по  бежаската вълна.

    -Паралелно с това нашият посланик трябваше да направи същото в Анкара.

       -Да се потърси съдействието по дипломатически път от близки натовски държави  за натиск върху Турция за спиране на тези безобразия.

      Министърът на вътрешните работи и Директора на "Гранична полиция"  бяха длъжни най-малкото да пренасочат сили от "Гранична полиция" от другите граници към "горещите точки" и вместо др. Йовчев да търси къде да настанява новопристигналите бежанци, да разпореди включването и на жандармерията от ЮИ България към Свиленградско и Елховско. Човек просто се чуди в някои моменти-това Министър на вътрешните работи ли е или на Социалното дело!

  
Освен това, съвсем ясно е вече, че полицейските служби, а и органите на прокуратурата са получили инструкции, не да спират вълната от бежанци, а по-скоро да съдействат най-културно за преминаването на нашата граница. Граничарите ни и Райнните прокуратури са се превърнали в бавачки и хуманитерни работници.

   Няма друга дума, която да определи отношението и говоренето на цялото правителство и на Прокуратурата, освен като безхаберно и престъпно бездействие, застрашаващо малката ни държавица с катастрофални последици!

   И ако днес си измиха ръчичките с някакъв Директор на "бежанците", утре за безобразията, които вършат няма да им се размине. Това не са разходите с Авиоотряда на Бойко, това е нещо наистина страшно

  



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - Е, малко си попресолил манджата
03.10.2013 20:53
Гърция от години си има същите проблеми, даже се принуди да изгради 11 километра стена, за да ограничи това явление донякъде.
Просто там нито държавата, нито медиите са толкова селски, та да правят от това огромен тъпан.

Требе Никито Младенов да фане катаната вместо киека, дето държеше допреди половин година да опраи работата...
цитирай
2. rustam - Остави го Никито Младенов,
03.10.2013 21:12
не можеш да оправдаваш мръсотиите на днешните упраници с подлостта на вчерашните.

Дори и само заради това, че към края на годината се очаква бежанците да са 10 000, при около 1000лв. издръжка на човек месечно!
цитирай
3. blackpredator - Четох някъде по вестниците,
03.10.2013 21:41
че Гърция получава 240 милиона за бежанците, БГ - 13.
Хем си имаме евромисирка с най-големия рейтинг...

Тия 1000 лева и отгоре не са за бежанците, а са разход на персонала
Требе да са повече от бежанците...
цитирай
4. lidislidis - Mного точен и актуален постинг!
03.10.2013 22:28
Може би тези бежанци да се ръсят с хиляди на българските отговорници за бежанците? Скоро четох, че поданството в България се купувало с пари! Може би са си платили бежанството, знае ли човек в света на мутрите всичко е пари! Между другото богатите сириици емигрират!
цитирай
5. freeoldmen - То е ясно, че нещата се правят,
04.10.2013 00:04
някой да може да се нагуши и с тези пари.
Няма да са сирийците, най- много да ги разтоварят с някое евро, ако го имат.
За мен по- важно е друго- досега никой не изнесе данни какви са тези хора. Вероизповедание? Образование? Отношение към западната цивилизация? Намерения?
Пълна незаинтересованост. Или може би и това е секретно?
цитирай
6. shtaparov - Мисля, че комунистите и турците са ...
04.10.2013 01:12
Мисля,че комунистите и турците са наточили зъби за парите,които Европа отпуска в случай на бежанска вълна,затова умишлено я инсценират!
цитирай
7. baltimore - Типичино действие на комунистите -
04.10.2013 09:56
създават изкуствено криза, която елементарно може да бъде избегната с цел отклоняване на вниманието докато се нагушат. Те са наясно, че няма още много да са на власт и гледат да се възползват максимално.
цитирай
8. rustam - Може би тези бежанци да се ръсят с ...
04.10.2013 09:59
lidislidis написа:
Може би тези бежанци да се ръсят с хиляди на българските отговорници за бежанците? Скоро четох, че поданството в България се купувало с пари! Може би са си платили бежанството, знае ли човек в света на мутрите всичко е пари! Между другото богатите сириици емигрират!

Напълно си права! Аргументи в полза на това, че българско гражданство се "купува" бол. Колко случаи на ислямисти, международни престъпници, обявени за издирване и прочие , удостоени да бъдат български граждани са факт!!!
цитирай
9. rustam - някой да може да се нагуши и с тези ...
04.10.2013 10:02
freeoldmen написа:
някой да може да се нагуши и с тези пари.
Няма да са сирийците, най- много да ги разтоварят с някое евро, ако го имат.
За мен по- важно е друго- досега никой не изнесе данни какви са тези хора. Вероизповедание? Образование? Отношение към западната цивилизация? Намерения?
Пълна незаинтересованост. Или може би и това е секретно?


От една страна е пълна незаинтересованост, така е. Но да ти кажа има роля и пълната некомпетентност. ДАНС се нъпълни за последните години с кадри, плод на "шурабаджинащина", откровенни некадърници и мързеливци!
цитирай
10. rustam - shtaparov
04.10.2013 10:05
Имайки предвид табиетите на другарите от БСП и ефендитата от ДПС, сто на сто си прав! Такова откровено престъпно поведение може да бъде мотивирано само от тлъста далавера и кинти, които следва да бъдат "усвоени" от наши хора.

Ето завчера зам.министъра на Адемов промърмори, че се отпочвала Програма за професионално обучение на бежанците. Чунким те си нямат професии, та ние ще ги учим. Изводът е, че ще има едни парички, които ще се платят на фирми на "наши другари" да обучат клетите сирийци
цитирай
11. dolsineq - Вместо да отпуска средства ЕС ди...
04.10.2013 10:12
Вместо да отпуска средства ЕС директно да си поема бежанската вълна и насочва към западните страни - Франция, Англия...;)
цитирай
12. mar866 - ...
04.10.2013 10:16
blackpredator написа:
че Гърция получава 240 милиона за бежанците, БГ - 13.
Хем си имаме евромисирка с най-големия рейтинг...

Тия 1000 лева и отгоре не са за бежанците, а са разход на персонала
Требе да са повече от бежанците...


аз пък четох, че за нас само техническа и консултантска помощ, щото знаят колко сме крадливи...

България ще заприлича на Италия, чернилки ще се разхождат самодоволно по улиците, а вие ще се чудите как да си платите тока и парното...
цитирай
13. mar866 - ...
04.10.2013 10:24
написах го и в един друг блог - поредният пъклен план на САЩ, да дестабилизира Европа:(
що не ходят в Северна Корея, що не се интересуват от демокрацията в Куба?
защото, ако се премахне демаркационната линия, ония гладни северокорейци, ще изядат и ушите на южните.

кубинците пък, ще ходят като Христос по водата и ще залеят цяла Флорида...
политика - гадна, мръсна политика, на гърба на хората...
цитирай
14. rustam - dolsineq
04.10.2013 10:34
Нещата могат да се рещат много по-лесно и бързо! Просто нашето МВР трябва да си свърши работата, а не да се правят на самаряни и воайори и Второ: от НАТО и ЕС да тропнат по масата на Турция. Абсолютно е ясно, че това става с прякото съдействие на турските институции!
цитирай
15. rustam - mar866
04.10.2013 10:37
Никой пъклен план не може да бъде реализиран в този аспект, без "съдействието" на продажни управници... На БП му е широко около врата, но хората от пограничните райони вече са се видели в чудо. За това се премълчава обаче. В класа ми има момче, сирийче. В момента цялата рода на баща му вече е в Бургас!
цитирай
16. shtaparov - Турция сега е на път да почне да из...
04.10.2013 16:19
Турция сега е на път да почне да изнудва Европа така,както някога Хитлер я изнудваше,а бежанските вълни които тя й праща са част от замислената престъпна схема,на която пък активно пригласят комунистите- вечно ненаяли се и вечно ненакраднали.
цитирай
17. lidislidis - За статуса на бежанците
04.10.2013 17:42
На този етап Финландия отказа категорично да вземе бежанци от Сирия, като се обоснова, че трябва да се види в 1 годишен срок как се развиват събитията в Сирия
Финландия отказа, въпреки, че е на светлинни години по опит с чужденци бежанци и по възможности да си позволи да ги вземе!
Статута бежанец изисква, след като се оправят събитията, бежанците да си вземат парцалите и да се върнат в родните места, това, че им се дава право да учат и работят, НЕ ГИ ПРАВИ БЪЛГАРИ!! Какво ше работят и учат, като не знаят езика???? Или интегрирането им е около 10 години, през които си остават сирийци, та и техните поколения! Швеция, гетото на скандинавието взе 600 хиляди сирийци храненици и шведите се разбунтуваха, мисля, че е прибързано това изселване на сирийците, една циганска миграция наподобява с престъпни планове от страна на лакомото правителство да вземе субсидиите от ЕУ и да ги изцица и тях и погуби живота им, като ги побърка, а не интергрира, тъй като лесно не се става друга народност, именно това е престъпното с тези вълни! Законите на ЕУ са пълна пародия и са във вреда на човека, да не говорим, че са създадени с умисъл
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3821513
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив