Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2011 21:07 - ДОСТОЕН ЧОВЕК
Автор: rustam Категория: Забавление   
Прочетен: 5052 Коментари: 36 Гласове:
14

Последна промяна: 17.07.2011 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Покрай  датата 22 юни и началото на войната на Германия срещу СССР изчетох в този сайт куп глупости и злобни простотии.
   В тази връзка ми се прищя да напиша няколко думи за един изключителен човек и достойна личност на 20 век. Генерал лейтенант Антон Иванович Деникин.

               image
    Без да изреждам факти от биографията му, ще кажа само, че той е име, станало символ в борбата срещу болшевизма. След трагичната гибел на ген. Лавр Георгиевич Корнилов, Деникин се превръща в обединител на съпротивата срущу болшевишката революция и терор. Убеден демократ, не монархист, патриот, рицар и високоморален човек - Деникин е принуден да емигрира след разгрома на Бялата армия във Франция.
    Оставям настрана всички обстоятелства и перипетии в неговия мъченически жизнен път и ще се спра на един красноречив епизод. 
     През 1941 г. Генерал Деникин е на 68 години, когато получава лично предложение от Химлер да оглави т.н. РОА( армия,съставена от славяни, коята воюва срещу СССР)
     На въпросното предложение, намиращият се на територията на сателитната немска "френска"  държава Виши, генерал отговорил така:

     " Аз наистина воювах срещу болшевиките, но нито ден срещу руския народ. Ако сега , в този момент, ми предложат, с радост, бих оглавил дивизия от Червената армия, за да бия немците!"

     Това е истината - войната на нацистка Германия на Изток не беше война просто на идеология. Това беше война на унищожение! Расова война, не война на идеологическо противопоставяне.
    Може би, голямата грешка на Сталин беше тази, че през 1945 г не отговори реципрочно на геноцида, който немците приложиха спрямо Русия.
     Хитлер винаги е бил привърженик на принципа "око за око, зъб за зъб". Ето това трябваше да получат немците, а не днес да се правят на ментори на Европа.
   


Тагове:   деникин,


Гласувай:
18



1. rustam - знамммммм
22.06.2011 21:29
Такава си и бъди!
цитирай
2. mt46 - Здравей, Рустамич!
22.06.2011 22:04
Тук няма никакви идеологии... Всички войни са заради власт и земя, алчност за нови територии... Отговорът на генерала е показателен за силата на руския дух...
Жалко е, че от тази война пострада тежко и родината ни...
цитирай
3. rustam - Привет Марине!
22.06.2011 22:11
Е, не всички, но навярно повечето войни са такива, каквито казваш.
Въпроснота война, обаче, беше не просто за власт и земя, тя беше за изтребление!
Това е разбрал този мъдър човек - ген. Деникин.
цитирай
4. germantiger - ...
23.06.2011 01:07
Ако това беше отговора на германец поканен от Сталин да воюва срещу германския народ и той се намираше на територията на зависима и вече погълната Прибалтика от СССР - продължител на имперска Русия, то този германец нямаше вече да е жив, нещо повече, НЕГОВИЯ ОТГОВОР НЯМАШЕ ДА ДОСТИГНЕ ДО НАС ИЛИ ДОРИ ЩЕШЕ ДА СТИГНЕ КАТО ФАЛШИФИЦИРАНА ЛЪЖА!

Германците са ментори в Европа, защото икономиката им е трета или четвърта в света и номер едно в Европа, защото съградиха държава от една срината такава и ОКУПИРАНА десетки години след ВСВ, нещо което Русия и до днес не успя да направи, достойно за народите си!

Не знам какъв отговор е дал прадядо ми на комунистите в България, но 1945г. е отведен една нощ в Кюстендилско от другарите и така досега - гроба му е неизвестен, прдполагам не са му и задавали въпроси (все пак не е бил Деникин), а бягащ германец с фамилия Готтлииб (баща на дядо ми от германската ми страна), а със сина си е дошъл в България да се спаси от освободителите казаци. Впрочем този ми прадядо не е воювал срещу СССР, прегрешението му е било, че е германец и то прусак!
цитирай
5. germantiger - ...
23.06.2011 01:15
Забележи - омраза аз като полугерманец към руснаците евентуално мога да имам, но ти като българин към германците основания едва ли имаш, всъност твоите мотиви са милионите в повече загуби на братския за теб Съветски съюз.

Болката, че руснаците и останалите 135 народности в Работническо-СДелската Червена армия воюваха некадърно, падаха по много за 1 германец и това, че самите комунисти също участваха в убийството на своите цивилни - как ли - елементарно, още 1941г. има поредица заповеди как на германците да не се оставя нищо. Не само продоволствие, не само запаси продукция, не само оборудване заводско, а и добитъка да бъде избит ако не може да се евакуира. Тези заповеди съветски поставят началото на бъдещия глад в европейската част на СССР.

Ти искаш равенство в жертвите, независимо, че руснака воюваше просто, командира му обикновено некадърно, а населението страдаше от свои и чужди.

Омразата ти към Германия е жалка и неоправдана за българин, но това не е проблем - не си само ти - прости българи много!
Слава на Бог има и умни качествени българи и те надявам се стават все повече и повече!
цитирай
6. анонимен - Няма ли кой да обясни най-после на ...
23.06.2011 08:02
Няма ли кой да обясни най-сетне на това нахално германче, че българите сме достатъчно умни за да се ориентираме сами в живота и да избираме сами своите предпочитания. Всяко нахалство трябва да има някакви граници.
Ако е толкова жаден за внимание и адмирации, в сайта има достатъчно неофашисти с които да празнуват рожденния ден на Хитлер. Ай сиктир!!!

П.с. Сега виждам, че руснаците воювали некадърно. Сигурно затова ви навряха на кучето в гъза и още ви държи влага. Да не говорим, че половината гермачета сега имат английска, френска, австралийска, руска, че и българска кръв. Изчезвай!!!
цитирай
7. borjanmljakov - кушел е червено лайно.
23.06.2011 11:47
.
цитирай
8. rustam - germantiger
23.06.2011 12:34
справедлиостта изисква да изтрия коментарите ти, както ти триеш моите в блога си, само защото не ти изнасят.
Понеже знам, че не си човек на честта и не постъпваш с другите, както искаш те с теб, аз няма да ги махна, за да ти покажа, какви мижитурки са немците, и колко великодушни хора са българите.

На неверните неща, изписани в коментарите ти, ще кажа това - никога при немците един човек като ген. Корнилов - етнически казах, не би могъл да стане Началник на Генералния щаб. Ето това е разликата между руснаци и немци. Едните толерантни, отворени към различните - другите самодоволни и самонадеяни нацисти.
цитирай
9. rustam - куш,
23.06.2011 12:36
ако чете човек изписаните с километри глупости на въпросния блогър и на глупчото Кака Тана, би трябвало отвреме -навреме да се щипе по бузата, за да се убеди дали е на нашия свят.
Защото като им четеш брътвежите, може да останеш с убеждение, че нацистите, едва ли не, са спечелили войната и са жив символ на Доброто.
цитирай
10. pantaleev - Наистина достоен човек
23.06.2011 13:10
Верно е, Сталин е избил доста невинни жертви, но между Хитлер и Сталин, избирам последният. Глупостите на Кака Тана че Хитлер бил достоен човек направо ме убиват.
Отностно паметника на съветската армия, някои не са чели историята и са толкова тъпи че когато руснаците са давали костите по нашите земи не е била още червената армия.
цитирай
11. darcy - И аз смятам,
23.06.2011 14:29
че Хитлер е по-достоен човек от Сталин.
цитирай
12. germantiger - ...
23.06.2011 14:33
rustam - germantiger
12:34
справедлиостта изисква да изтрия коментарите ти, както ти триеш моите в блога си, само защото не ти изнасят.
Понеже знам, че не си човек на честта и не постъпваш с другите, както искаш те с теб, аз няма да ги махна, за да ти покажа, какви мижитурки са немците, и колко великодушни хора са българите.

На неверните неща, изписани в коментарите ти, ще кажа това - никога при немците един човек като ген. Корнилов - етнически казах, не би могъл да стане Началник на Генералния щаб. Ето това е разликата между руснаци и немци. Едните толерантни, отворени към различните - другите самодоволни и самонадеяни нацисти.

...

Надявам се, не си лъжец, но просто не помниш!

Изтрил точно 1 твой коментар и аргументирах защо на лс. Нещо повече - винаги можеш да пишеш под мои постинги и дори го искам, за да получиш моя отговор евентуално (не винаги отрицателен).

Забелязъл съм, че нито ти, нито кушел имате сериозен аргумент под моите постинги, още повече, че мнозинството от тях са за изкуство и култура.

Всъщност трудно негерманец би станал шеф на генщаба, просто защото за разлика от руската империя Германия никога не е имала под властта си в собствената държава 136 народности, колкото са били в Русия и защото германеца като офицер почти винаги е били по-подготвен и способен от негерманеца. Това не е високомерие, а факт.

...

Апропо, Кушел не губи контрол с риск да станеш смешен, наричайки ме нахално германче и.т.н., ако реално ме познаваше вероятно щеше да ме поздравиш с "бате, ега ти гърба"...

Рустам, благодаря че не си изтрил коментарите ми, дори приятно ме очуди без ирония!
цитирай
13. pantaleev - darcy
23.06.2011 14:56
Аз не смятам Дарси, но не ми се влиза в идеологически спорове с теб, нека да не ставаме жалки все пак :)
цитирай
14. анонимен - Да спорим дали червеният или кафявият фашизъм
23.06.2011 15:32
е по-добър е все едно да спорим чумата или холерата са по-добри.
Еднакво отвратителни са.
Само дето Хитлер се е учил на извращения от Сталин.
И наистина Русия подтиска десетки народи, които трябва да са независими, а не под руския ботуш.
цитирай
15. apostapostoloff - Сърбал съм попарата на немците
23.06.2011 15:33
цели 7 години и с ръка на сърцето мога да кажа, че те са, меко казано, неприятни хора. Обаче! С течение на времето разбрах, че всички агресивни народи- унгарци, българи и японци не падат по- долу от тях.
цитирай
16. pegas08 - Ръсти, здрасти. И тук с теб!
23.06.2011 15:55
Може ли да гостувам с кавалерията срещу някои шебеци?
цитирай
17. pegas08 - Сега гледай да не ме резнеш, знам че не си ми фен!
23.06.2011 15:57
Посвещавам на чешкият, писател - антифашист, Юлиус Фучек, написал в затвора на Гестапо "Репортаж с примка на шията".

И във връзка с последните блогърски истерии, които , за жалост станаха ежедневие... Затова:

Хора, бдете!
--------------------

Отдавна, много отдавна,

Голямата касапница отмина.

Всичко, изглежда, беше забравено.

На гробовете, прелестни цветя поникнаха.


Народите събраха сили,

Да поднесат закъснели извинения:

Германци на французи,

Руснаци на поляци...

Само чичо Сам, като че пропусна,

Да каже "Сори", за Хирошима и Нагасаки...


Простено да му е, най-силният не се съди.

Войната отшумя като повей на вятъра.

Други войни дойдоха, по -малки, но

не по- малко луди.

Други синове, на смърт изпращаха.
цитирай
18. pegas08 - Континуейшън...Мерси!
23.06.2011 15:59
Но Голямата Смърт- все още болеше.

Почернели от скръб, бършеха сълзите.

Търговецът на души по гробове сновеше.

Броеше, слухтеше, продаваше мъртвите.


Лешоядни душици изкарват парици.

Из тефтерите ровят, коментират и спорят.

Кой бил виновен за Треблинка и Аушвиц.

Вият и грачат, събития преправят!



Електронни вампири, също не спират.

Като кукувици чакат денят "Барбароса".

В клоаките бъркат, хули намират.

Ден и нощ бълват, бълвоч по въпроса!


Целият този парад на глупците.

Отвращение буди, той е гавра с паметта!

Народите знаят за добрите и злите.

Но, не им ли подготвят нова война?


Епилог


"Стадото щастливо , тревичка гризеше.

Денем и н ощем, то се гоеше.

Куче свирепо, грозно ръмжеше.

Касапин, усмихнат, курбани кроеше!"

Из нар. песен

Пегас Балкански
цитирай
19. kykowsky - Кви са тия идиотски предположения за реципрочност при геноцида на болшевиците с/у Германия.
23.06.2011 16:05
Те другарите ти го наприха върху половината Европа за половин век!

А ти си катил.
цитирай
20. ko642 - Интересно е че доста западни (т. е. ...
23.06.2011 16:08
Интересно е че доста западни (т.е. не комунистически) источници общо взето представят данни и позиции за WWII които съвпадат с това което ние знаем в България. Да не говорим за множеството документални руски и не руски филми по темата. Катана изведнъж изчита книгите на Суворов и започва да ги пише едни, добре че Суворов не е жив да ги чете :) ... имаше един лаф "непримирим като селска радио точка".
Поздрави!
цитирай
21. alexs - Споделям мнението ти за Деникин
23.06.2011 16:10
поздрави с тази песен
http://ww.vbox7.com/play:4ec00310
А друг път ще обесня подробно, защото днес ще празнувам..
цитирай
22. blackpredator - Рустаме,
23.06.2011 16:12
Не ги разбираш тия работи. Става въпрос за атланти, погрешно наричани арийци. Хора със светла кожа, синеоки, рудиментирано трето око и мозък...дал господ, според изворите.
От друга страна, малко ще объркам географията и Атлантида, ама Иран значело буквално "страна на арийците". Други пращат корените на арийците в Индия, нещо като джипсирийци.
Ако като Спароток направиш корелация между Индия и Иран, то се получава нещо като цигани-муджахидини.
Абе арийци...кадърна работа...
цитирай
23. rustam - колега Пантич,
23.06.2011 16:13
аз имам предложение за налагане на бан, поради доказана глупост и изкуфялост.
Мисля също, че е справедливо, първият наказан пно този параграф да бъде Кака Тана. :)
цитирай
24. rustam - Дарси,
23.06.2011 16:13
а ако все пак прескочим спама, можеш ли нещо да кажеш по темата?
цитирай
25. rustam - Полигоре,
23.06.2011 16:14
постингът не е за сталинизма, нито за нацизма.
Тази статийка е за човешката личност и достойния избор
цитирай
26. rustam - апостолов,
23.06.2011 16:16
убедил съм се, че немецът и циганинът си приличат по едно важно нещо - ако искаш да те уважават, първо е добре яко да му натрошиш канчето!
цитирай
27. rustam - Пегас,
23.06.2011 16:16
да, мисля, че сме коригирали взаимно нещата.
цитирай
28. rustam - киковски,
23.06.2011 16:18
следващото, което ще ми кажеш, предполагам, че холокоуста е ционистка пропаганда.
Ако аз съм катил, макар не вярвам да знаеш значението на думата, ти пък си абсолютен гьотферен.
цитирай
29. rustam - ko642
23.06.2011 16:21
:)
прав си човече, сега предполагам е време Кака Тана да ни разясни сатанинския заговор на малките европейски държавици Люксембург, Белгия и Гърция да нападнат Германия и да изтребят нещастните немци...
цитирай
30. rustam - Алекс,
23.06.2011 16:22
още един път честит празник!
Няма да е лошо да почерпиш по 1 бира тия дни...
цитирай
31. rustam - БП
23.06.2011 16:27
Сетих се за един стар виц от периода на т.н. Възродителен процес, когато циганите разправяли на "новопокръстените" така:

" Вий сега ако сте българи, ние пък сме прабългари!"
Макар и да се повторя - ще ти кажа и още едно. Общото между немеца и циганина е това, че ако искаш да те уважава, най-добре е първо яко да му натрошиш канчето.
цитирай
32. germantiger - ...
23.06.2011 18:32
rustam написа:
убедил съм се, че немецът и циганинът си приличат по едно важно нещо - ако искаш да те уважават, първо е добре яко да му натрошиш канчето!


Тва е все едно за да ме уважава руснака да му на.ба жената ?!
Уверен съм, че няма да ми натрошиш канчето, освен аз на теб кофата ;) и не се изтървай така рустаме, по-спокойно и културно, все пак хора сме - що за лексика започваш първи ти?

Ако ще се правиш на мъж, мисля, че не е тук мястото и не пред мен?! Апропо поизмисли колко лични контакта и впечатления си имал точно ти от германци, как се затвърдиха тези впечатления от теб и колко германци лично си бил, щото гледам на там те избива агресията и ганьовщината?
Нито ти отива на годините, нито на акъла или... ?!
цитирай
33. germantiger - ...
23.06.2011 18:33
apostapostoloff написа:
Сърбал съм попарата на немците цели 7 години и с ръка на сърцето мога да кажа, че те са, меко казано, неприятни хора. Обаче! С течение на времето разбрах, че всички агресивни народи- унгарци, българи и японци не падат по- долу от тях.


Ако искаш да ми засърбаш онова от топарлаците ;) ?!
цитирай
34. darcy - Какъв спам?
23.06.2011 21:13
rustam написа:
а ако все пак прескочим спама, можеш ли нещо да кажеш по темата?


Аз си написах мнението по темата. Ако ще се оправдават убийци, поне да имаме вкус.
цитирай
35. анонимен - аз имам предложение за налагане на ...
23.06.2011 21:49
rustam написа:
аз имам предложение за налагане на бан, поради доказана глупост и изкуфялост.
Мисля също, че е справедливо, първият наказан пно този параграф да бъде Кака Тана. :)


След тоя коментар се смях десет минути. Рустаме, твоето чувство за хумор понякога е възхитително.
цитирай
36. pantaleev - Така е Кушел
24.06.2011 09:16
Как няма да ти стане смешно като прочетеш Кака Тана и си представиш чичак на гей парад :D
Наистина споделям мнението че Савчо заслужава БАН, такъв БАН че и Пискова да не може да писка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3822539
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив