Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 23:34 - ТЕОРИЯ
Автор: rustam Категория: Забавление   
Прочетен: 1240 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


   В съвременната  антропология съществува доста добре аргументирана теория, че неандерталци и кроманьонци са водили паралелно съществуване. Това съществуване не е било в никакъв случай антагонистично, макар и да е било противоборство.

   Учените предполагат, че в условията на промискуитет, дори е имало "чифтосване" между представители на двете клонки на Хомо Сапиенс.

    Понякога си мисля, че очевидни доказателства за горното могат да се намерят днес и без  модерните  детайлни анализи на т.н "хаплогрупи"




              image


Тагове:   баронеса,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marknatan - Отдавна вече не е теория. Показа...
04.05.2014 01:25
Отдавна вече не е теория. Показателното е, че няма намерена ДНК а в съвременните хора само на Африканскя континент. В останалата част на свете хората съдържат 3-6 % неандерталска ДНК а, вкл тези в Полинезия.

В тази връзка мога само да добавя, че само преди месец установиха, че неандерталските кости от Испания по ДНК се оказаха най-близки до денисовците* в Русия, почти съвпадали, което бе изненада, защото ДНК а на денисовци има и в Тасмания.

* Денисовците - отделен хоминус открит в Русия, Денисовта пещера , Алтай, Сибир 41 000 г.


цитат " Denisovans или Denisova hominins / dəni ː səvə / са същества от палеолитната- ера. Принадлежат към вид на Homo или подвид на Хомо сапиенс . През март 2010 г., учените обявиха откритието на пръст кост фрагмент от непълнолетна жена , живяли преди около 41 000 години , открита в отдалечената Denisova пещера в Алтай в Сибир. В същата пещера , която също е била обитавана от неандерталците и съвременните хора. Два зъба и пръст кост , принадлежащи към различни членове на една и съща популация оттогава са съобщени .
Анализ на митохондриалната ДНК ( мтДНК ) на костта на пръста показа , че е генетично различен от mtDNAs на неандерталците и съвременните хора. След проучване на ядрения геном от този екземпляр предполага, че тази група акции има общ произход с неандерталците , че те варират от Сибир до Югоизточна Азия , както и че те са живели сред и кръстосвали с предците на някои съвременни модерни хора , с около 3 % до 5 % от ДНК-то на Melanesians и абориген австралийци , произтичащи от Denisovans .Други етноси , като малайците , бирманци , и Mon - кхмерски - говорещи народи могат да бъдат включени в тази категория , както добре. Същите неща се отнася и за полинезийците , а Dravidians на Индия. Едно сравнение с генома на неандерталеца от същия пещерата разкри значим местен кръстосване , с локално неандерталец ДНК , представляваща 17% от генома Denisovan , докато доказателства също е бил открит от кръстосване с един все още неидентифициран древен човешки род . Подобен анализ на палеца на костите , открити в 2011 г. е в ход , докато анализ на ДНК от два зъба , намиращи се в различни слоеве от костта на пръста разкрива неочаквана степен на митохондриална ДНК различията сред Denisovans . През 2013 г. , митохондриална ДНК от 400 000 години стар hominin бедрената кост кост от Испания , които са били разглеждани като или неандерталец или Homo Хайделбергски , бе установено, че е по-близо до Denisovan мДНК , отколкото да неандерталец мтДНК. "
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rustam
Категория: Забавление
Прочетен: 3809675
Постинги: 642
Коментари: 65535
Гласове: 18707
Архив