Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2022 19:01 - © Голям успех на us-американските психолози
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 590 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 28.01.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.01.2022г.

     Мистерията на "Хаванския синдром" е разгадана!
Психиатрите поставиха диагноза на us-американското разузнаване и дипломация 
image

От медицинска гледна точка Робърт Балох, професор по неврология в Калифорнийския университет, Лос Анджелис, описва ситуацията така : «Редовно в моята клиника виждам пациенти със същите симптоми, като на служители на посолството … Повечето от тях имат психосоматични симптоми – с други думи, такива, които възникват не от външни причини, а от вътрешни, като стрес или някакви емоционални затруднения. Наличните данни за синдрома на Хавана съвпадат точно с масовите психиатрични епидемии – по-известни като масова истерия».
Балох отбелязва, че микровълните наистина могат да причинят усещане за звук в главата – но при огромни мощности, които лесно се откриват отвън. И най-важното, след изключване на микровълновата радиация, този звук изчезва и няма дългосрочни симптоми. В този случай картината е точно обратната : няма радиация, но има симптоми.
Ситуацията се различава от "Московския сигнал" главно по това, че през онези години правителството на САЩ, след като научи от лекарите за липсата на обективни симптоми, просто затвори проекта "Пандора" и забрави за всичко това. Но днес то, напротив, реши да го вземе на сериозно и да го използва като предпоставка да обвини руснаците и конкретно ГРУ.
"Синдром на Хавана : Повечето случаи не са причинени от чужда сила – ЦРУ", изнася BBC.
image
Първите случаи бяха съобщени в посолството на САЩ в Хавана, Куба

Повечето случаи на мистериозната болест, поразяваща американски служители, наречена "синдром на Хавана", не са причинени от чужда сила, твърдят служители на ЦРУ, твърди агенцията. В изявление от името на директора на CIA Уилям Бърнс изпратено до BBC обаче се казва : "Ние ще продължим мисията да разследваме тези инциденти и да осигурим достъп до грижи от световна класа за тези, които се нуждаят от тях. Въпреки че основните причини могат да се различават, нашите служители страдат от реални симптоми".
"Московския сигнал"
През периода 1953 – 1976 година служители на us-американското посолство в Москва откриват, че сградата им се облъчва с микровълни с честота от 2,5 до 4,0 гигахерца. Плътността на излъчване беше само 0,005 вата на квадратен сантиметър, но случващото се беше изключително обезпокоително за us-американците, тъй като те не можеха да разберат значението на това излъчване.
В наши дни е лесно да се разбере какво е било. През 40-те години на миналия век в СССР е създадено подслушвателното устройство "Златоуст" (разработчик е Лев Теремин, затворник на НКВД ЦКБ-29 "шарашка" по това време, известен също със създаването на терменвокса). То фундаментално се различава от всички свои предшественици не само по това, че беше свръхкомпактно, но и по факта, че не изискваше източници на енергия. За работа използваше микровълнова радиация, идваща отвън – същата, чийто смисъл американците не можеха да разберат. Когато някой говореше до устройството, вграденият в него резонатор променя параметрите на електромагнитните вълни, излъчвани от "Златоуст" навън. Приемник в сграда в съседство с посолството прочита промените и записва разговорите на служителите в него.
Микровълновите печки биват изключително полезни тук, защото не можете да прикрепите "бъгове" към проводниците – обитателите на сградата ще забележат. Но поради незнание за всичко това us-американските дипломати смятат, че става дума за нещо друго. Те прецениха, че става въпрос за влияние върху умовете на звездно-раираните дипломати. В Съединените щати стартира проектът "Пандора", по някаква причина за негов ръководител е назначен чиновник, а не учен или лекар. "Проектът" провежда експерименти с повече от една маймуна и стига до заключението, че микровълновата радиация може да промени поведението на приматите. Бива препоръчано разработването и внедряването от службите на подобни "психотронни инсталации" незабавно да започне и в Съединените щати.
Не се знае още колко години са щели да се усвояват бюджетни пари за всичко това, ако през 1968 година някой се досетил да назначи лекар за управлението на проекта. Той предсказуемо установил, че няма влияние върху мозъка и че експериментите са провеждани неправилно.
Но историята не свършва дотук. През 70-те години на миналия век по някаква причина Държавният департамент казва на американските дипломати, че сградата им в Москва е облъчена и те се разтревожили и започнали да търсят болежки. За късмет по същото време в Съединените щати бива публикувана псевдонаучна книга за опасностите от микровълните, наречена "Превключване на Америка"
image
, където се твърди, че ракът и всичко останало се развива от микровълните. Дипломатите се обръщат към съда с искане за обезщетение за заплахата за тяхното здраве. Фарсът, който се случва, също изтича в пресата – следователно в популярното съзнание идеята, че "руснаците са повлияли на мозъците на американските дипломати с невидими лъчи" съществува поне до края на 80-те години.

https://vz.ru/world/2022/1/23/1139871.html
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60068483




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
28.01.2022 19:14
Нормално е да са психически разстроени...
цитирай
2. iw69 - Стегнала
28.01.2022 20:23
ги е шапката, ама яко.
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
28.01.2022 21:51
Напълно естествено.
цитирай
4. kvg55 - До 2. iw69
28.01.2022 21:57
При тая развинтена фантазия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758438
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031